"În primele şase luni, Guvernul a împrumutat (...) aproape 10 miliarde de euro. Dacă ar păstra acest ritm de împrumut, ar însemna că pe an ar trebui să împrumute 20 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă că, dacă se ajunge la un asemenea ritm de creditare a cheltuielilor bugetare, depăşim nivelul de îndatorare mediu de la nivelul Uniunii Europene imediat, în doi ani de zile", a declarat Orban duminică, la B1 TV.
În opinia liderului liberal, principala problemă o reprezintă faptul că banii împrumutaţi nu sunt destinaţi investiţiilor, care ar genera dezvoltare, ci cheltuielilor curente.
"Ceea ce este grav este că aceste împrumuturi nu se fac pentru a finanţa obiectivele care să asigure dezvoltarea economică (...), aceşti bani sunt împrumutaţi pentru a plăti cheltuielile bugetare (...), cheltuielile curente ale statului, pensii, salarii, nu investiţii. Pentru că, dacă ne uităm la cheltuielile de investiţii, vom vedea în continuare că cenuşăreasa cheltuielilor bugetare o reprezintă investiţiile publice", a mai spus Ludovic Orban.
Sursa: agerpres.ro