"Vă voi spune de ce nu voi vota acest buget şi o să argumentez pe două domenii: cel al Educaţiei şi acela al forţei de muncă", a explicat Liviu Pop, subliniind însă, că nu vorbeşte în numele PSD, ci doar în calitatea sa de senator şi de profesor în învăţământul preuniversitar.
"În condiţiile în cae blocarea salariului minim pe economie afectează două milioane de lucrători, nu cred că putem să venim cu un buget care nu are conţinut în fundamentarea lui creşterea salariului minim pe economie la 1.200 de lei. S-a văzut că se poate în România, în 2015, să majorăm cu 150 de lei salariul şi totuşi am avut creştere economică, am avut peste 150.000 de locuri de muncă.
În ceea ce priveşte Educaţia, nu voi vota niciodată un buget al Educaţiei mai mic decât cel de anul acesta. Şi nu vreau să iau ceea ce s-a înaintat public, acordul dintre Ministerul Educaţiei ca finanţator pentru universităţi... Sunt sceptic că în marja de 10% se va reuşi plata integrală a tuturor salariilor din învăţământul universitar şi plata integrală a tuturor burselor pentru studenţi. Iar în ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar, bugetul anunţat e mai mic decât cel executat astăzi. Fapt pentru care nu voi vota acest buget dacă cele două lucruri nu se vor rezolva (...) Nu o să votez niciodată un buget cu aproape 0,6% faţă de cel pe care l-am pregătit", a completat senatorul.