Lider PSD, acuzații halucinante la adresa guvernatorului BNR

Wednesday, 30 January 2019, 13:26, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, atac dur la Mugur Isărescu. Pesedistul este ferm convins că Guvernatorul Băncii Naționale trebuie revocat de urgență și tras la răspundere penală pentru trădare din cauză că a depreciat intenționat leul doar ca firmele străine să încaseze mai mulți bani.

Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, s-a lansat într-un atac furibund la adresa guvernatorului Băncii Naționale, despre care a spus că ”a depreciat intenționat leul doar ca firmele străine să încaseze mai mulți bani”. Mai mult, Dîrzu consideră că ”manevrele guvernatorului ”sunt condamnabile și impun tragerea la răspundere penală pentru trădare”., scrie G4media.ro

Declarațiile vin în contextul în care partidul de guvernământ a găsit o nouă țintă pe care să o responsabilizeze public pentru situația economică în care se află România: Mugur Isărescu și Banca Națională.

Comunicatul transmis presei de Ioan Dîrzu laudă performanțele Guvernului care a ”consolidat echilibrele macro-economice”, contrar ”manevrelor” guvernatorului, prietenul străinilor care scot bani din țară. Acesta ar trebui, mai spune Dîrzu, ”revocat de urgență” de Parlament și cercetat penal.

Ioan Dîrzu nu este unul dintre liderii importanți ai partidului și nu își permite în general să aibă păreri publice proprii. Cel mai probabil, acesta a transmis un punctaj al PSD sosit de la organizația centrală care a fost ușor adaptat local. Aceasta ar putea însemna că social-democrații transmit mesaje locale special adaptate pentru provincie, care ar fi mai greu de transmis direct de la București.

Principalele afirmații din comunicatul transmis de președintele PSD Alba:

  • ”… domnul Isărescu se răzbună pe PSD aplicând metoda pârjolirii satelor și otrăvirii fântânilor. Domnul Isărescu a intrat în război nu doar cu PSD, ci cu întreaga țară, preferând să distrugă economia doar pentru a șantaja Parlamentul și a obține un nou mandat de guvernator”.
  • ”… domnul Isărescu e dispus să nenorocească toți românii cu credite doar pentru a scăpa de PSD”.
  • ”BNR lasă intenționat leul să se devalorizeze și în curând îi va pune stop. De ce? Pentru că grija domnului Isărescu este pentru cei care produc cea mai mare parte a capitalului românesc, adică străinii. Acești oameni de afaceri își calculează afacerile în euro sau dolari, dar încasează în lei și domnul Isărescu are mereu grijă ca aceștia să nu piardă prea mult la schimbul în euro. Așadar, ei, reprezentând economia dominantă, vor să nu încaseze mai puțin și de acest lucru are mereu grijă BNR-ul. Mereu, românii simpli sunt cei care au de pierdut din cauza manevrelor domnului Isărescu”.
  • ”Pe guvernatorul României îl deranjează teribil progresul economic al României față de acum 10 ani. Guvernarea PSD-ALDE, a ultimilor doi ani, a consolidat echilibrele macroeconomice și a îmbunătățit radical performanța și potențialul economico-social al țării. Sunt temeiuri solide care descurajează orice potențială speculație asupra monedei naționale, în ciuda manevrelor domnului Isărescu”.
  • ”Încrederea este cheia stabilității și dezvoltării! Însă atacurile necontenite, fake-news-urile, propaganda continuă a apocalipsei, declarațiile iresponsabile ale înalților oficiali, de tipul Iohannis ” nu mai aveți bani de pensii și salarii”, toate acestea sapă încrederea și pot provoca efecte negative economiei. O atestă studiile științifice și precedentele întâmplate. Peste toate acestea, manevrele domnului Isărescu de creșterea ROBOR-ului și depreciere a leului, doar pentru a șantaja Parlamentul să-i mai dea un mandat de guvernator, sunt condamnabile și impun chiar tragerea la răspundere penală pentru trădare”.
  • ”Parlamentul nu poate fi șantajat de niciun guvernator iar oamenii nu pot fi mințiți. Domnul Mugur Isărescu nu doar că nu mai are dreptul să fie guvernatorul României, ci trebuie revocat de urgență de către Parlament. Organele de urmărire penală ar trebui să investigheze dacă e legal ca guvernatorul României să crească artificial ROBOR și să devalorizeze leul doar pentru a rămâne pe funcție!”