Astfel, conform Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui, tot MAE trebuie să asigure completarea birorilor secţiilor de votare în cazul în care numărul celor propuşi de partide este insuficient.
Articolul 12 al legii prevede că, pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României se organizează una sau mai multe secţii de votare pentru alegătorii care se află în străinătate la data alegerilor. Totodată, articolul 23, alineatul 3 al aceleiaşi legi menţionează şi atribuţiille MAE în ceea ce priveşte completarea birourilor secţiilor de votare din străinătate .
"În cazul în care numărul persoanelor propuse de formaţiunile politice este insuficient pentru completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, acestea sunt completate cu persoane cu o bună reputaţie, fără apartenenţă politică şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 13 alin. (2), dintr-o listă întocmită de Ministerul Afacerilor Externe. Lista este transmisă spre avizare Autorităţii Electorale Permanente de către Ministerul Afacerilor Externe, în formatul solicitat de aceasta, în termen de două zile de la întocmire. Avizul Autorităţii Electorale Permanente se comunică Ministerului Afacerilor Externe până cel mai târziu cu 5 zile înaintea desemnării preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare", indică articolul citat.
Un alt articol, 33, stabileşte că, prin grija MAE, sunt confecţionate ştampila biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi ştampilele birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate.
Articolul 66 al Legii privind alegerea preşedintelui României stabileşte că MAE asigură sediile birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate.
Mai multe pe Mediafax.