"Cred că drumul de urmat e discuţie în Comisia Juridică, stabilirea unei hotărâri şi în prima săptămănă, săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil, un nou vot. Eu cred că după ce vom primi de la Curtea Constituţională oficial decizia și va fi publicată în Monitorul Oficial, în prima şedinţă a Biroului Permanent, vom pune în discuţie calea de urmat", a precizat vicepreședintele social democrat al Senatului, Ioan Chelaru.
La pol opus, liberalii insistă că nu trebuie reluat votul, ci trebuie reinterpretat cel dat în 25 martie, ca fiind unul de aprobare a cererii DNA în cazul Şova.
"Ei fug, vor să se ascundă în reluarea votului pe care îl vor controla la sânge, pentru a-l putea apăra definitiv pe Dan Șova. Să facă ei contestația apoi la CCR și să spună CCR dacă o hotărâre de încuviințare, dată pe Constituție, e bună sau nu", a spus senatorul PNL, Cristian Bodea.
Semnalul dat de PSD pentru reluarea votului şi nu reinterpretarea celui dat în data de 25 martie, e unul important. PSD, alături de partenerii de la UNPR, PC şi formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, au majoritate de voturi atât în Biroul Permanent al Senatului cât şi în plen.
Serialul Dan Şova a început în luna martie. DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului, votul s-a dat, a fost interpretat ca fiind unul pentru respingerea solicitării procurorilor, dar CCR a decis că procedura a fost neconstituţională.