Potrivit avocatului Tiberiu Ban, completarea declaraţiei de avere era obligatorie, altfel Horea Uioreanu ar fi încălcat legea.
"Dacă nu îşi completa declaraţia de avere, era pasibil de o amendă din partea ANI. Noi, avocaţii, i-am dus un formular tipărit, pentru că în arest nu avea cum să listeze, am cerut datele de care avea nevoie de la biroul dânsului şi astfel a putut să îşi completeze declaraţia de avere", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocatul Tiberiu Ban.
În declaraţia de avere, Horea Uioreanu a menţionat că, în anul 2013, a avut venituri de 66.321 de lei din indemnizaţia de preşedinte al CJ Cluj, a primit cu titlu gratuit 48 de acţiuni, în valoare de un leu bucata, la Banca Transilvania, dar a obţinut şi dividende la firma Balanţa Cosmetics SRL în valoare de 80.000 de lei, de patru ori mai mult faţă de anul 2012.
De asemenea, Uioreanu a menţionat şi venitul fostei sale soţii Elena Uioreanu - 58.908 lei din indemnizaţia de deputat şi 504 lei din alocaţia încasată de aceasta pentru fiul lor, Luca Uioreanu.
Uioreanu a trecut în declaraţie că i-a acordat Elenei Uioreanu un împrumut în nume personal, în valoare de 109.800 de lei, iar aceasta a acordat către "Versatil" UE Consult SRL 177.693 de lei. Uioreanu a menţionat şi că plăteşte o pensie alimentară în valoare de 25 la sută din veniturile salariale.
De asemenea, potrivit declaraţiei de avere completate în iunie 2014, depozitele în lei la fondurile private de pensii ale acestuia, deschise în 1999 şi 2001 la Groupama Asigurări SA Cluj, au scăzut aproape la jumătate, de la 15.861 de lei la 7.742 lei, respectiv de la 4.406 lei la 2.369 lei. Fondul deschis în 2001 este pentru fiul său, Alexandru Uioreanu.
La fel ca în declaraţia de avere din iunie 2013, Uioreanu a menţionat în documentul completat anul acesta că are o casă de locuit în Cluj-Napoca împreună cu fosta sa soţie Consuela Burnar, o casă de vacanţă la Mărişel, moştenire de la mama sa, o casă de locuit în Cluj-Napoca, tot moştenire de la mama sa, precum şi un apartament în Cluj-Napoca, pe care îl deţine împreună cu Elena Uioreanu.
Preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.
Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.