UPDATE: Comisiile parlamentare de specialitate au acordat luni, cu 18 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere, aviz favorabil pentru Angel Tîlvăr (PSD), cea de-a doua propunere pentru ocuparea portofoliului de ministru delegat pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în noul Cabinet Ponta
UPDATE: Premierul Victor Ponta va face o altă propunere pentru portofoliul privind românii de pretutindeni, în locul lui Adrian Anghel, după ce reprezentanţii Opoziţiei au anunţat că acesta a primit aviz negativ în comisii
UPDATE: Propunerea pentru Diaspora, Adrian Anghel, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate.
UPDATE: Comisiile de învățământ ale Camerei Deputaților și Senatului l-au avizat favorabil, luni, pe Sorin Cîmpeanu, propus pentru portofoliul Educației și Cercetării în noul Cabinet Ponta, cu 22 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă".
UPDATE: Deputatul PSD Sorin Grindeanu a primit avizul Comisiilor reunite din Parlament pentru funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională, cu 23 de voturi "pentru" şi trei "împotrivă".
UPDATE: Grațiela Gavrilescu, vot favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu 17 voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi două abţineri.
UPDATE: Darius Vâlcov, propunerea pentru Ministerul Finanţelor, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate, cu 18 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă".
UPDATE: Andrei Gerea, propunerea lui Tăriceanu pentru Ministerul Energiei şi IMM, a primit aviz pozitiv în Comisii, cu 44 de voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".
UPDATE: Liviu Pop, ministrul pentru Dialog Social, a fost avizat pozitiv în Comisii, cu 21 de voturi "pentru" şi 7 "împotrivă" din partea liberalilor.
UPDATE: Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu, propunerea pentru Ministerul Culturii, a fost avizat pozitiv în Comisii.
UPDATE: Mihai Tudose, propus pentru Ministerul Economiei, a primit aviz pozitiv în comisii, cu 36 de voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".
"Astăzi încep audierile din comisii a noilor miniştri, iar la ora 18.00 are loc plenul reunite cu prezentarea Guvernului”, a anunţat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.
Mircovici a precizat că luni de la ora 16.00 până la 18.00 are loc şi şedinţa Camerei Deputaţilor.
CExN al PSD a votat, duminică, cu unanimitate de voturi, structura şi componenţa Guvernului Ponta 4, fără Liviu Dragnea vicepremier.
Noua structură a Guvernului Ponta 4:
Liviu Dragnea, PSD - ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
Gabriel Oprea, UNPR - ministru de Interne, viceprim-ministru
Daniel Constantin, PC - ministrul Agriculturii
Rovana Plumb, PSD - Ministerul Muncii
Nicolae Bănicioiu, PSD - Ministerul Sănătăţii
Mihai Tudose, PSD - Ministerul Economiei
Darius Vâlcov, PSD - ministru al Finanţelor
Robert Cazanciuc, PSD - Ministerul Justiţiei
Eugen Teodorovici, PSD - ministru al Fondurilor europene
Ioan Rus, PSD - Ministerul Transporturilor
Ionuţ Vulpescu, PSD - ministru al Culturii
Bogdan Aurescu, independent - Ministerul de Externe
Mircea Duşa, PSD - Ministerul Apărării
Gabriela Szabo, PSD - Sport şi Tineret
Sorin Grindeanu, PSD - ministru al Comunicaţiilor
Adrian Anghel, PSD - ministru pentru Diaspora
Eugen Nicolicea, UNPR - ministru pentru relaţia cu Parlamentul
Sorin Cîmpeanu, PC - Ministerul Educaţiei
Andrei Gerea, PLR - Ministerul pentru Energie şi IMM
Graţiela Gavrilescu, PLR - Ministerul Mediului
Liviu Pop, PSD - ministru pentru Dialog Social
Deputatul Mihai Tudose, propus pentru Economie, are 16 iniţiative legislative, niciuna economică
Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier, această funcţie urmând a fi deţinută de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmând să deţină doar portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Potrivit listei de miniştri prezentată de Ponta, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusă Graţiela Gavrilescu (PLR).
Sorin Grindeanu, propus ministru al Comunicaţiilor, este fostul viceprimar al Timişoarei
PLR va mai avea un ministru în persoana lui Andrei Gerea, care va deţine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care îl va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educaţia a fost cedată PC, care îl va propune pe Sorin Câmpeanu. La Comunicaţii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi deţinut de PSD, care îl va propune pe deputatul Ionuţ Vulpescu.
Ministerul Românilor de Pretutindeni se va păstra şi în viitorul guvern, acesta urmând să fie deţinut de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, se va menţine şi portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.
Ceilalţi deţinători de portofolii rămân neschimbaţi, informează MEDIAFAX.
Gerea revine în Guvern la Energie, la mai puţin de un an după ce a deţinut portofoliul Economiei