,, Am insistat ca România să se înscrie în această competiție fiindcă știam că are cele mai multe șanse să câștige. În primul rând fiindcă este una dintre cele 5 țări membre ale UE care nu găzduiesc încă nicio instituție europeană și fiindcă este cea mai mare dintre aceste țări. Celelalte țări sunt Bulgaria, Croația, Cipru și Slovacia.
În al doilea rând, fiindcă cerințele privind facilitățile pe care trebuie să le aibă noul sediu și noul oraș-gazdă pot fi îndeplinite cu ușurință de un sediu din București'', scrie, pe Facebook, Sigfried Mureșan.
La finalul perioadei de depunere a candidaturilor, trei din cele patru țări care nu găzduiau o instituție UE și-au depus candidatura pentru găzduirea AEM: Bulgaria (Sofia), Slovacia (Bratislava ) și Cipru (Nicosia), alături de Letonia (Riga), țări și orașe mult mai mici și cu resurse mai mici decât România și București. Letonia, o țară cât 5 județe, găzduiește deja o instituție UE și nu renunță în a găzdui și AEM. Așa obții lucruri în Europa!
Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabilă să obțină nimic pentru România în Europa'', concluzionează europarlamentarul.
Acesta îi cere premierului Dăncilă să iasă public și să explice de ce a ales să dea cu piciorul șansei ca România să găzduiască în premieră o instituție a Uniunii Europene!
Cum răspunde ministrul Muncii, Marius Budăi, la acuzații
,, România nu își putea depune candidatura pentru a găzdui sediul Autorității Europene a Muncii (ELA), după ce a condus negocierile între Statele Membre ale Uniunii Europene, dar și cu Parlamentul European, pentru adoptarea Regulamentului de înființare a acestei autorități(...)România a depus eforturi consistente pentru adoptarea Regulamentului de înființare a ELA, astfel că România nu putea să încerce să influențeze în favoarea sa stabilirea sediului, din calitatea imparțială de exercitare a Președinției Consiliului Uniunii Europene.
Se pare ca europarlamentarul PNL Mureșan a stat degeaba în ultimii ani pe la Bruxelles, din moment ce nu știe chestiuni elementare despre funcționarea instituțiilor Uniunii Europene'', răspunde, tot pe Facebook, Budăi.