"Discuțiile tehnice de azi dintre Putere și Opoziție pe tema Codului Fiscal au arătat deschidere către o abordare rațională și prudentă privind relaxarea fiscalității. E un semnal pozitiv în perspectiva sesiunii parlamentare extraordinare de săptămâna viitoare. Poziția PNL a fost aceea că modificările în materie fiscală trebuie să țină cont de prevederile Tratatului Fiscal al UE (ratificat și de țara noastră), să asigure echilibrele macroeconomice și să constituie o bază pentru prelungirea Acordului României cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană", a spus Alina Gorghiu.
În acest context, Gorghiu a punctat faptul că "PNL a cerut de asemenea ca Guvernul să vină trimestrial în fața Parlamentului pentru a prezenta execuția bugetară și încadrarea în indicatorii macroeconomici".
"S-a realizat consensul principalelor forțe politice astfel încât la reexaminarea Codului Fiscal în Parlament să se opereze, într-o primă etapă, reducerea TVA la 20% (din 1 ianuarie 2016), iar ulterior, în a doua etapă, reducerea TVA la 19% și eliminarea supraaccizei la carburanți (din 1 ianuarie 2017)", a adăugat copreședintele PNL.
Totodată, Gorghiu a reiterat faptul că populismul trebuie evacuat din dezbaterea majorărilor salariale.
"În același timp, PNL susține că legea salarizării în sistemul bugetar trebuie să facă obiectul unui consens politic separat, prin care să stabilim în mod etapizat eventuale majorări salariale, asigurându-ne de sustenabilitatea lor. Oamenii au dreptul legal și moral de a cere salarii mai mari, dar politicienii nu trebuie să le ofere iluzia unor creșteri masive, care ar arunca în aer deficitul bugetar. Populismul trebuie evacuat din această dezbatere, chiar dacă ne aflăm deja într-o perioadă pre-electorală", a mai spus Gorghiu.
Discuțiile tehnice de azi dintre Putere și Opoziție pe tema Codului Fiscal au arătat deschidere către o abordare raț...
Posted by Alina Gorghiu on Thursday, 20 August 2015