"Avem un profil foarte bun pentru municipii. La Brașov nu s-a hotărât care va fi candidatul, dar sunt foarte puține municipii care și-au validat candidatul", a declarat Alina Gorghiu.
Copreședintele PNL a dezvăluit, însă, numele celor care au fost deja aleși să candideze din partea liberalilor la alegerile locale din 2016.
"La Timișoara rămâne Nicolae Robu, care se bucură de o simpatie a electoratului extraordinară. La Arad este, categoric, Gheorghe Falcă. Primarii în funcție vor candida doar dacă îndeplinesc criteriile de integritate. La Constanța vom încerca să facem o surpriză. Avem un candidat care redă constănțenilor șansa de a respira normal, fără jug PSD. Este un om de carieră, un om cu un CV extraordinar, este un om absolut special", a explicat Gorghiu.
La Iași, liberalii vor merge pe mâna lui Marius Boda, directorul aeroportului din oraș, cunoscut de orice ieșean pentru "creșterea economică a bugetului adusă de funcționarea bună a aeroportului", iar la Craiova va candida Pavel Badea, "care a performat toată viața, atât în business, cât și și în domeniul sportiv".
Liderul liberal a susținut că nu are emoții în ceea ce privește activitatea politică pe care o vor avea primarii PNL debutanți, dacă vor câștiga, pentru că "aceștia sunt oameni din generația mea, oameni în privința cărora nu am emoții, se vor descurca foarte bine."
Astfel, acesta a l-a dat exemplu pe Dragoș Luchian, senator, fost viceprimar la Primăria Bacău și actual candidat pentru această primărie, dar și pe Ionel Paler, numele pe care l-au ales liberalii pentru președinția Consiliului Județean Bacău.
"La Alba-Iulia, bineînțeles, este Mircea Hava, care a făcut orașul o emblemă a Ardealului. Îmi pare rău că n-am auns de 1 decembrie la Alba și am rămas în București. Andrei Volosevici la Ploiești este extraordinar. Dorin Florea pentru Târgu-Mureș, iar pentru Baia Mare suntem, în acest moment, în procedură de sondare a opiniei publice", a mai spus Alina Gorghiu.
Potrivit copreședintelui PNL, "va fi o competiție interesantă. O competiție în care este implicat un partid care este dispus să piardă câțiva candidați prin acest decalog al integrității, dar care vrea să câștige încrederea pe termen lung a alegătorilor".
Totodată, Gorghiu a explicat că sunt excluși de pe lista candidaturilor cei care sunt trimiși în judecată pentru fapte de corupție și fapte violente.
"Nu vă imaginați că n-am luat în calcul că aceste criterii vor avea și efecte. Acest decalog are efecte în interiorul partidului și în exteriorul lui. Este semnalul că, în sfârșit, în politica românească un partid politic a priceput că trebuie să te adresezi publicului cum vrea publicul să i te adresezi", a susținut aceasta.