"Am fost acum două weekenduri la Rucăr. Dincolo de stațiunile mari, care sunt foarte așezate, am fost acolo la, mai mult decât o pensiune, era o investiție făcută pe vârful muntelui, ajungeai destul de greu, dar erau condiții, sală de conferință. Am fost 30 de colegi și am avut o întâlnire de muncă. Am fost la Mănăstirea Dealu, unde e atât de multă istorie națională. Au început să apară pensiuni peste tot. Se dezvoltă. Aici, Prințului Charles trebuie să îi aprindem în fiecare dimineață la candelă: Prințul Charles, mulțumim", a declarat Mircea Geoană.
"Unde putem să ne batem cu aproape oricine în Europa este la tot ce înseamnă zona submontană, la ce înseamnă eco turism, la frumusețe neprihănită a naturii. Acum plătesc bani greu cei din Occident, ar plăti de cinci ori mai mult decât plătesc la un hotel de cinci stele ca să îi pui în situația să retrăiască ceea ce strămoșii lor au cunoscut. Ne întoarcem la natură", a adăugat Geoană.
"Este (n.r - pădurea) o comoară pe care dacă nu o întreții, ea se duce și aici iar e nevoie de un stat puternic care să zică 'stop', haideți să reîmpădurim, să protejăm ceea ce avem", a mai spus fostul ministru de Externe.
În acest context, Geoană a subliniat faptul că "nu există limita la ceea ce un guvern inteligent poate să facă pentru a stimula dezvoltarea unei societăți".
"Vă dau un exemplu de acum 15 ani. Eram la Externe și am luat cu cei care colaboram decizia de a avea 0 taxe pentru industria de IT. Uitați-vă ce s-a întâmplat în România, câți tineri nu mai pleacă, câte firme de IT vin în România. De ce nu facem același lucru pentru cercetare? Sper să avem și astfel de guverne care cred că se pot face lucruri în această țară", a mai spus Geoană.