"Este o formă de precipitare, de slăbiciune care derivă din slăbiciunea politică pe care premierul Ponta o are în acest moment. Nu putem să fugim de această realitate și atunci senzatia de improvizație, senzația că se schimbă tot timpul ceva, o filă, o cifră confirmă un mod de lucru care eu am sperat că după votul de la prezidențiale, PSD l-a înțeles. În orice stat civilizat, există servicii publice esențiale pe care Guvernul și statul respectiv trebuie să le furnizeze cetățenilor săi: sănătate, educație, justiție, ordine publică. Și stau si ma uit si uneori am senzația că nu înțeleg sau poate nu înțeleg dânșii că, în acest moment, sănătatea, educația, justiția, justiția, da? Eu nu aș fi așteptat să îmi zică doamna Kovesi de câți bani are nevoie. Eu aș fi pus în fila de buget: 'doamna DNA, doamna Kovesi, domnilor de la DNA, dumneavoastră sunteți, în acest moment, într-un efort de a curăța aerul din politica românească și din corupția gigantică din România și vă dublez bugetul, pentru că aveți nevoie de resurse să vă faceți treaba'", a declarat, la Realitatea TV, Mircea Geoană.
În acest sens, senatorul a subliniat faptul că "atunci când spui că justiția este un serviciu public esențial, îl bugetezi ca atare".
"Că vorbim de justiție, trebuie să ne gândim mai mult de lupta împotriva corupției și Parchetul General are nevoie de resurse și instanțele mai mici din provincie. Sunt tribunale care nu pot fi înființatedin lipsă de resurse: tribunale comerciale - litigiu comercial, mor companiile cu zilele pentru că nu li se poate face suficient de repede dreptate. Atunci când spui că justiția este un serviciu public esențial, îl bugetezi ca atare", a mai spus senatorul.
Mai mult, Geoană a ținut să precizeze că nu au existat resurse financiare suficiente în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru "acele Dustere cu care s-a făcut reclamă în timpul campaniei prezidențiale", fiind necesară intervenția sa, în acest sens.
"Nu sunt bani în Ministerul de Interne pentru acele Dustere cu care s-a făcut reclamă în timpul campaniei prezidențiale. A trebuit să finanțez, pentru că era un fel de reclamă, de publicitate electorală, și în Ministerul de Interne are nevoie în bugetul propriu să aibă acei bani. Este o formă de a nu înțelege că lumea s-a săturat de acest mod impriovizat de a face politică", a mai spus Mircea Geoană.