„Dumitru Iliescu ne-a explicat cam care sunt paşii atunci când se construieşte un dosar împotriva unei persoane incomode. Pasul 1 - se lua măsura interceptării, pasul 2 – pe baza interceptării se făcea un transcript, care de multe ori era în situaţia de a fi montaj, nu corect şi real, pasul 3 – se construia acest dosar, pasul 4 – se stabilea procurorul care făcea rechizitoriul şi de multe ori, în opinia domniei sale, erau chiar făcute rechizitoriile, şi nu de către procurori”, a spus Manda.
„(...)Pasul 5 – urmărirea dosarului, inclusiv la instanţă, pasul 6 – folosirea culoarului media, pasul 7 – stabilirea sentinţei”, a adăugat Manda.
El a precizat că Dumitru Iliescu a dat în acest sens exemplul propriului dosar, dar şi al altor dosare. „Ne-a dat exemplul domniei sale, cum a fost construit dosarul domniei sale (...) a mai dat exemplul domnului Paltin Sturza (...) şi al treilea caz – cazul domnului Voicu”, a menţionat Manda.
Dumitru Iliescu a fost audiat, miercuri, de Comisia SRI timp de trei ore, urmând a fi reaudiat.
Fostul şef SPP, generalul Dumitru Iliescu, a dat detalii, luni, pe Facebook, despre relaţiile dintre SRI şi DNA şi despre cum era decisă soarta dosarelor penale.
"Mă bucur că domnul Dragomir a confirmat de curând, la Comisia de control al activităţii SRI, ceea ce eu evidenţiasem (...) şi anume ce s-a intamplat ani la rând în sediile "K2","T14" şi alte sedii acoperite sau nu ale SRI. În aceste sedii s-au derulat multe activităţi, întâlniri, dar în marea lor majoritate nu în interesul statului român. Este adevărat ce declara domnul Dragomir şi anume ca aici se întâlneau mai marii structurilor de forţă înainte de a se începe sau finaliza un dosar răsunator, care viza un om politic important, sau un om de afaceri, în ambele situaţii deveniti incomozi pentru "şefii" lor", a scris Dumitru Iliescu.