Miercuri, o instanţă din Insulele Cayman a judecat cererea de extrădare a fostului deputat PDSR de Mehedinţi, Mihai Tânjală. Strategia sa de apărare a fost să ceară azil şi le-a spus judecătorilor că este victimă a unui dosar politic în România, precum şi faptul că întoarcerea în ţară i-ar periclita viaţa. I-a fost respinsă cererea de azil. La 29 decembrie, Mihai Tânjală va afla şi dacă va reveni în România pentru a-şi executa pedeapsa.
Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project,, autorităţile din Cayman l-au arestat pe fostul deputat la începutul lunii decembrie. Tânjală plecase din Statele Unite, deoarece îi expirase viza în luna mai. A stat o perioadă în Cuba şi a mers în Insulele Cayman cu intenţia de a ajunge, în final, în Jamaica. Acolo, însă, i-a fost refuzat accesul, deoarece se afla pe lista Interpol. Reîntors în Cayman, a ajuns în custodia poliţiei.
Mihai Tânjală a fost condamnat definitiv, în 2011, la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. După ce a aflat decizia instanţei române, fostul deputat a fugit în Statele Unite, în Florida.
Mihai Tânjală a fost trimis în judecată în 2009, pentru devalizarea Întreprinderii de Construcţii şi Utilaje Grele din Giurgiu. Prejudiciul adus statului a fost calculat la 500.000 de euro.
Jurnaliştii de la Rise Project au mai scris că, înainte de 1989, Tânjală a fost ofiţer de contrainformaţii al Securităţii. În anii '90, a făcut parte dintre cei care au pus bazele serviciului secret al Ministerului de Interne, cunoscut drept ,,Doi şi-un sfert", în prezent DGIPI.