"E posibil ca proiectul să modifice Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, la care a făcut referire şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este inadmisibil ca la 28 de ani de la evenimentele din ’89 românii să nu aibă dreptul să îşi spună punctul de vedere când doresc, unde doresc. E clar că trebuie să se întâmple ceva. Societatea a evoluat, trăim într-o democraţie participativă. Oamenii nu mai pot fi ţinuţi timp de patru ani de zile la o parte de decizia politică şi o dată la patru ani de zile să îi chemi la vot să îşi exprime punctul de vedere. Oamenii simt nevoia de a-şi spune punctul de vedere în fiecare zi vizavi de toate deciziile care îi privesc în primul rând, viaţa lor şi soarta lor şi ca atare nu cred că vreun om politic conştient sau întreg la cap ar putea avea ceva împotriva unui astfel de proiect legislativ", a afirmat deputatul PNL Gigel Ştirbu, luni, pentru MEDIAFAX.
Liberalul a adăugat că propunerea sa vine ca urmare a deciziei ÎCCJ prin care adunările publice trebuie declarate în prealabil. Deputatul PNL a mai precizat că este posibil ca iniţiativa sa legislativă să fie una nouă sau să modifice Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
"Suntem votaţi pentru a face legi în folosul şi beneficiul cetăţenilor, iar dacă cetăţeni vor să îşi spună punctul de vedere când vor şi unde vot, atunci trebuie să le dai această libertate. Oamenii au dreptul de a-şi spune punctul de vedere, de a-şi exprima opinia liber oriunde şi oricând. Pentru asta a curs sânge în ’89. E inadmisibil ca în secolul 21, în 2018, anul Centenarului, să blochezi românii să îşi spună opinia liber. E un drept inalienabil, din punctul meu de vedere. Din punct de vedere organizatoric, statutar, fiind o decizie extrem de importantă, avem nevoie în primul rând de decizia Biroului Executiv, iar acolo se va degaja o soluţie. Ori vom merge pe un proiect legislativ nou, ori pe modificarea Legii 60/1991", a completat Ştirbu.