"Seamănă foarte mult cu intenția de a modifica legea. Din câte știu, urmează ca în câteva luni și acolo să se facă niște numiri. Deocamdată nu vorbim de a susține niște intenții, dar am rezerve pentru că și acolo se fac numiri în câteva luni și e similar cu ce se intenționează la legea alegerilor locale, adică se schimbă regulile foarte repede înainte de a se face aceste numiri. Am mai văzut așa ceva prin 2005 cât guvernarea Năstase introdusese acest sistem convenit cu UE și a venit guvernarea ultrademocratică a lui Băsescu și Monica Macovei care au făcut ca aceste numiri să fie politice", a afirmat Dragnea.
În acest context, Dragnea a menționat faptul că astfel de intenții care apar cu puțin timp înaintea unor numiri îl fac să aibă "rezerve".
"Nu discut care variantă este mai bună, dar noi avem foarte mari rezerve când apar dorințe de modificare a unor proceduri exact înainte să se întâmple numirile respective", a mai adăugat liderul PSD.
Președintele Senatului, copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, joi, că a inițiat o propunere de lege "pentru a scoate actul de Justiție de sub influența politicului".
"Vreau să schimbăm mecanismul prin care înainte interveneau președintele, ministrul Justiției — deci factori politici, scoatem de sub incidența factorului politic complet și lăsăm CSM, pentru procurori, și ÎCCJ, pentru judecătorii Înaltei Curți, să aleagă președintele, vicepreședintele și președinții de secții. Cred că este o propunere care să întărească încrederea în aceste instituții, să întărească sentimentul, percepția și realitatea de totală independență a Justiției. Scoaterea de sub orice incidență a decidenților politici în privința acestor numiri, în așa fel încât progresele de până acum să fie întărite și anumite slăbiciuni care se constată în prezent să fie îndepărtate", a declarat Tăriceanu, la Parlament, într-o conferință de presă.