"Tribunalul Sibiu a amânat pronunțarea pentru vineri, ora 16,00, pentru ca avocații să depună concluzii scrise", a declarat, vineri dimineața, Cornelia Prundaru, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului din Sibiu. Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, și alte cinci persoane, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu și Gheorghe Nasarău au fost reținute miercuri seara, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Sibiu.
Cei șapte reținuți, s-au aflat în arestul IPJ Sibiu, cu propunere de arestare preventivă. Aceștia sunt anchetați în dosarul de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări.
În acest dosar, procurorii DIICOT Sibiu efectuează cercetări față de 10 suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 000 000 de lei.
"La data de 2 martie, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziții pe raza județelor Sibiu, Ilfov și a municipiului București atât la domiciliile suspecților, cât și la sediile unei firme de asigurări", informa miercuri un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism remis AGERPRES. La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.
Procurorii au efectuat miercuri 13 percheziții în Sibiu și București, la sediile SC Carpatica SA, dar și la domiciliul suspecților. Potrivit unor surse judiciare, la sfârșitul anului 2014 — începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa și Angela Toncescu au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România. Joi, Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat temporar, conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
În ședința de joi, Consiliul a hotărât să îi sancționeze pe membrii Consiliului de Administrație și ai conducerii executive a societății Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum și înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraților, în calitate de administrator temporar al societății, în sensul deținerii competenței de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotărât demararea selecției celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.