Traian Băsescu ar urma să fie audiat. Fostul președinte și-ar fi repartizat o casa din Mihăileanu, în perioada în care era primar al Bucureștiului. Acesta şi-a aprobat singur, pe vremea când era primar, dreptul de a cumpăra imobilul din Strada Mihăileanu 2, repartizat iniţial de stat ca locuinţă de serviciu. Atunci, apărătoarea lui Traian Băsescu în faţa acuzaţiilor de fals şi uz de fals a fost Elena Udrea.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în decembrie 2013, că el nu spune că este "un sfânt", adăugând că apartamentul din Mihăileanu şi creditul de la CEC, deşi legale, sunt controversate, dar lucrurile au limite şi contează care este costul păcii între Preşedinţie şi premier.
Şeful statului a continuat: "Eu nu spun că sunt un sfânt. Este controversat modul cum am primit apartamentul din Mihăileanu. Legal, dar controversat din punct de vedere moral. Acum, este controversa cu creditul fiicei mele. În mod cert, este legal. Deci, nu vorbesc de pe poziţia unui sfânt, dar lucrurile au limite".
"Ce ar fi trebuit să fac, să spun: «Măi băieţi, vă trec codul ăsta, da încetaţi şi voi cu comisia asta?»", a mai afirmat Băsescu.
El a menţionat, de altfel, că nu are niciun fel de emoţii în privinţa comisiei de anchetă, care va descoperi "cum poţi să cumperi pământ în mod cinstit", spunea Băsescu, în perioada comisiei de anchetă a terenurilor de la Nana.
Băsescu: Eu nu spun că sunt un sfânt. Casa din Mihăileanu, creditul la CEC sunt controversate
Care este istoria case din Mihăileanu
In anul 2003, actualul presedinte si sotia sa au devenit proprietari ai unui apartament de 370 de metri patrati si ai unui garaj de 40 de metri patrati pe strada Stefan Mihaileanu, intr-o vila interbelica din Bucuresti. In acea perioada, Traian Basescu era primarul Capitalei, iar imobilul respectiv intra sub incidenta legilor privind casele nationalizate si pe fostii lor proprietari. Practic, primarul Basescu a locuit cu chirie in apartamentul din Mihaileanu, repartizat de stat ca locuinta de serviciu.
In 2003, a facut o cerere catre Primaria pe care o conducea, pentru a dobandi dreptul de a cumpara apartamentul, in baza legii 112/1995 privind drepturile chiriasilor din casele nationalizate. Desigur, cerera a fost aprobata. Aparatoarea lui Traian Basescu in fata acuzatiilor de fals si uz de fals a fost Elena Udrea, fosta sefa a Cancelariei prezidentiale, plecata prin demisie de la Cotroceni in urma articolelor de presa despre afacerile sotului sau, Dorin Cocos. Dupa demisie, Udrea si-a reluat activitatea de avocat si in doua zile a si preluat dosarul lui Traian Basescu.
Imediat, Udrea a depus documentele in cazul Basescu, iar a doua zi Parchetul a si inchis cazul. Pentru ca povestea sa fie completa, dosarul imobilului din strada Mihaileanu nr. 2 a disparut din arhiva Primariei, a dezvaluit ziarul Jurnalul National, potrivit bzi.ro