Nu o să insist asupra primului mesaj. Este clar. Se înscrie în nota obișnuită a PSD, un partid obișnuit cu manipularea și intoxicarea. Ce au făcut pesediștii în cei aproape doi ani de guvernare se vede cu ochiul liber.
În ceea ce privește cel de-al doile mesaj, cel adresat masei critice din PSD, sunt însă multe de spus. Să anunți un nou început cu marioneta lui Dragnea la cârmă pare, aparent, o nebunie. În spatele acestei mișcări se ascunde, însă, un viclean calcul politic. Dăncilă este președinte executiv, iar statutar interimatul conducerii poate fi preluat doar de numărul doi din partid. Teoretic, doamna Dăncilă ar conduce destinele partidului până la convocarea congresului, unde tot statutar se va alege un nou președinte. Noua majoritate va forța, probabil, convocarea congresului cât mai rapid, pentru a nu periclita poziția partidului la alegerile europarlamentare și prezidențiale.
Despre interimatul Doamnei Dăncilă în fruntea PSD s-a vorbit, în spațiul public, și cu câteva zile înainte de publicarea scrisorii disidenților anti-Dragnea, iar cei care au lansat scenariul pe piață susțineau că acesta ar fi fost scris tot la Scroviștea, acolo unde s-a scris și scenariul ,,mineriadei'' Jandarmeriei. Dacă ar fi așa, propunerea doamnei Dăncilă ca interimar ar putea fi și un blat între tabere pentru a nu zdruncina unitatea partidului. Jocurile nu sunt făcute în totalitate. Încă se mai negociază. Nu se știe încă dacă indecișii vor înclina balanța împotriva lui Dragnea sau în favoarea acestuia.
În mesajul pentru masa critică a PSD se disting, destul de limpede, două tonuri: unul extrem de critic la adresa lui Dragnea, căruia i se impută tot, mai puțin marile realizări economice, și unul domol care face apel la calm, la unitatea partidului, la continuare reformelor. Să continui programul de guvernare gândit de strategul condamnat la închisoare în primă instanță Darius Vâlcov pare o glumă sinistră, dar nu este. Pe același ton, disidenții din PSD își asigură colegii că merg mai departe cu grațierea și amnistia. Un alt calcul politic viclean.
Dacă citești scrisoarea, cu atenție, îți mai dai seama de un lucru: disidenții din PSD nu par să renunțe la metehnele care au prăbușit partidul în sondaje. Oricât de mare ar fi vina lui Dragnea, care are un scor mult mai mic decât al partidului, votanții nu trebuie uite că toate relele s-au întâmplat cu complicitatea celor care astăzi îl înjunghie. Războiul intestin din PSD nu ascunde niciun ideal măreț, așa cum pare la prima vedere. Nu interesul național îi mână în luptă, ci orgoliile personale și frica de dosare.
Debarcarea lui Dragnea, dacă se va materializa, va avea și efecte pozitive asupra guvernării. Odată cu Dragnea vor dispărea din spațiul public și acei miniștri toxici de numele cărora se leagă ,,mineriada'' Jandameriei și halucinantele reforme economico-sociale.