Dragnea va sta 21 de zile în carantină, interval în va fi supus unui consult medical amănunțit și va fi supus unei analize psihiatrice.
Tot în acest interval, lui Dragnea i se va stabili și regimul de detenție și penitenciarul în care își va ispăși pedeapsa.
Dragnea poate cere eliberarea condiționată după 2 ani și patru luni. Dacă muncește, scrie cărți(20 de zile de libertate) și beneficiază de recursul compensatoriu( pentru 30 de zile executate pedeapsa se reduce cu șase zile) perioada de detenție se scurtează semnificativ.
Verdictul CCR pe codurile penale, ultima zbatere a "epocii Dragnea"
A doua sesizare se dezbate pe 5 iunie și vizează completurile de trei judecători. Florin Iordache a sesizat CCR în legătură cu ”ilegalitatea” completul de trei judecători care s-a pronuțat pe fond în dosarul ”Bombonica''. Iordache menționează în sesizarea către CCR că acel complet nu era specializat în fapte de corupție.
”Dacă se va constata că aceste completuri au fost constituite ilegal, domnul Dragnea va putea contesta decizia”, a subliniat avocatul CONSTANTIN DURGHEU, marți, la Realitatea TV.
Mesaj șoc al angajaților din penitenciare pentru Dragnea: ”Nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu!”
La doar o zi după alegerile europarlamentare, unde PSD a pierdut în fața PNL, liderul social-democraților a fost condamnat de Instanța Supremă la trei ani și jumătate de închisoare. Decizia a fost luată în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Și în numai trei ore de la pronunțarea sentinței Dragnea a și fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.
În jurul orei 10, cei cinci judecători ai instanței supreme s-au reunit într-un birou pentru a stabili decizia în dosarul angajărilor fictive. Unul dintre avocații din dosar preconiza că instanța NU va mai amâna verdictul.
Au urmat două ore în care documentele au fost întocmite și trimise către Poliția Capitalei. După o vreme, din garajul subteran al blocului unde se află locuința lui Liviu Dragnea, au ieșit două mașini cu geamuri fumurii. Au plecat la un interval de circa zece minute și în huiduielile unor protestatari.
Aici își va petrece următorii trei ani și jumătate. Pedeapsa vine după ce Dragnea, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi făcut presiuni pentru ca două persoane să fie angajate fictiv la Protecţia Copilului din județ. Cele două lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman, dar își lua salariul de la stat. Restul inculpaților din dosar au fost fie condamnați la închisoare cu suspendare, fie achitați.