Astfel, la proba scrisă, candidaţii trebuie să completeze chestionare cu întrebări din legislaţia rutieră, un chestionar de mecanică şi să ştie cum funcţionează, din punct de vedere tehnic, cele şapte tipuri de autovehicule aflate în dotarea Camerei Deputaţilor. Totodată, candidaţii trebuie să răspundă şi la întrebări legate de conducerea preventivă, acordarea primului ajutor şi protecţia mediului. Proba orală este cea eliminatorie.
De asemenea, și pentru cei care doresc să se angajeze vopsitori la Parlament este nevoie de examen, cu trei probe: scrisă, pratică şi orală. Candidaţii trebuie să înveţe pe dinafară două manuale, două legi, dar şi regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciilor Camerei Deputaţilor.
Şoferii sau vopsitorii căutaţi trebuie să fie cel puţin de nota şapte. Pentru a trece pragul la examen, candidaţii trebuie să obţină 70 de puncte din 100. Condiţiile sunt numeroase, dar pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor nu este menţionat un lucru esenţial: salariul oferit.