"Nu m-a convins pentru că nici nu a putut să mă convingă. Am fost convocați pentru 16.00 la comisie, unde urmam să o audiem. Am înțeles că nu putea să ajungă, să se deplaseze și a trebuit să o amânăm pentru 19.00. Suntem la cheremul miniștrilor care urmează să fie audiați și nu invers. Vă anunț că boicotez ședința.
Mi-ar fi greu să vorbesc în numele colegilor mei, care erau la fel de nemulțumiți. Sunt vreo 80-90 de oameni, dar s-ar putea să fie oameni care să voteze împotrivă. Dacă v-ați uitat la audierile precedente, ați văzut că ministrul de Interne, ministrul Apărării Naționale au trecut în unanimitate, de unde să înțeleg că parlamentarii noștri recunosc că Guvernul propus de Cioloș e impecabil", a declarat Daniel Fenechiu.
În schimb, premierul desemnat, Dacian Cioloș, declara, în urmă cu puțin timp, că noul ministru al Justiției pe care l-a propus, în persoana Cristinei Guseth, "poate să aducă un plus inclusiv de credibilitate justiției".
"Poate să aducă un plus inclusiv de credibilitate justiției", a spus Dacian Cioloș.
Cristina Guseth urmează să fie audiată, luni seară, de la 19.00, în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.
Cristina Guseth ocupă din anul 1998 funcţia de director Fundaţiei Freedom House România, unul dintre cele mai importante ONG-uri specializate pe tema anticprupție.
Guseth a iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi pentru manageri de presă, şi a coordonat programul Şcolii BBC în România.
Este specializată în relaţii media, management de criză şi PR marketing. Iar între 2005 şi 2007 a fost managerul de proiect pe relaţii media pentru delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti. E decorata cu Ordinul Național de Merit, În grad de ofiţer.
Ea a absolvit in 1983 Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica Bucuresti. Dupa Revolutie a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).
În mandatul sau, scrie Hotnews.ro, Cristina Guseth va avea de luat una dintre cele mai grele decizii, cu impact urias asupra luptei anti-coruptie: ca ministru al Justitiei va face nominalizarile pentru sefia DNA si a Parchetului General in primavara anului 2016, cand expira mandatele Laurei Codruta Kovesi (DNA) si Tiberiu Nitu (Parchetul General). Nominalizarile viitorilor sefi de parchete vor merge la CSM pentru aviz consultativ, iar numirile sunt facute de presedintele Klaus Iohannis.