Consultantul a precizat că îl cunoaşte bine pe Liviu Dragnea, de aproximativ 15 ani şi nu crede că se înşală asupra lui.
"De unde atâta siguranţă la Dragnea, la PSD, în a impune un Guvern când liderii partidelor nu sunt acolo? Foarte simplu. Sunt două motive. Nu există alternativă politică, deci Opoziţie care să le pună probleme, iar preşedintele Klaus Iohannis joacă cu spatele la zid. Aceste două argumente conferă această siguranță în acțiune, această precizie, acest pas de defilare ca vedeam pasul sigur al Gabrielei Firea si această degajere. Uitați-vă la cât de degajați sunt liderii PSD. Un PSD care la nivelul calității oamenilor e la cel mai jos nivel de dupa 1989. Și în ciuda faptului că e la cel mai jos nivel tot e mult peste ce avem în dreapta sau în restul clasei politice. Dar iată cât de degajaţi sunt liderii PSD, iar eu cunosc partidul, pentru că l-am condus la nivel executiv. Vreau să vorbesc despre Liviu Dragnea. M-am uitat cu atenție la Liviua Dragnea în campanie și l-am criticat. Dar mai mult i-am găsit merite. Îl cunosc de mult timp și bine. Evoluția lui din ultimii 15-16 ani de cand îl cunosc e remarcabilă si această evoluție a fost mai evidentă în această campanie. Nu neaparat ca îi dau un cec în alb, dar l-am analizat bine și nu cred că ma înșel, este concluzia mea logică. Dar Dragnea, la nivelul de sofisticare la care a ajuns, are un plan precis pe care îl va duce la bun sfârșit, inclusiv prin acest Guvern și aceste numiri din Guven: acest Guvern are nişte caracteristici și sarcini precise. Iar eu cred că acest plan precis al lui este precis, îl știe bine, acest Guvern trbuie să rezolve problema nu doar pentru el, ci pentru tot partidul si din viziunea lor pentru societatea românească(..) unele sunt greu de impus public, gen amnistie”, a spus Guşă.
Acesta mai precizat că nu doar PSD-ALDE ar putea avea intenţii de modificare a unor legi care vizează Justiţia, dar şi cei din PNL, PMP sau ALDE, făcând referore precisă la amnistie:
"Aici putem să ne închipuim că nu doar această majoritate PSD plus ALDE are intenţii care vizează Justiţia în primă fază, dar putem să ne gândim şi la PNL-ul lui Blaga, condoleanţe pentru mama sa care a murit după o lungă suferinţă, dar şi la PMP-ul lui Traian Băsescu, şi putem să ne gândim mai ales la UDMR care a a semnat astăzi un protocol de colaborare cu PSD-ALDE, dar să nu credeţi că l-a semnat pentru postul secretar de stat...nu! L-a semnat tot pentru Legea Amnistiei, unde au interese precise liderii UDMR, dar sigur că le este greu să vorbească despre asta public. Iar doamna Turcan ar face mai bine să tacă, pentru că partidul său a avut toate la dispoziţie, inclusiv protecţia preşedintelui Iohannis, şi nu au făcut nimic în ultimii doi ani, pentru că nu sunt cu nimic diferiţi şi nu au posibilitatea să critice".
Pe de altă parte, Guşă a mai spus că prin creşterea pensiilor, tăieri de taxe, PSD-ALDE încearcă o blocare a posibilelor mitinguri care ar putea să apară în societate, in urma rezistenţei la măsurile impuse de această alianţă PSD-ALDE:
"Aşa văd treburile în acest moment, jocul este sofisticat, nu este la indemana tuturor, societatea românescă nu este pregătită din punctul de vedere al lui Dragnea, să primească toate aceste veşti de modificare, pentru că a fost învăţată să gândească altfel, şi atunci se fac fel de fel de pregăteli pentru această credibilizare a demersurilor lor, şi sigur, pe toate vor să le aşeze pe acestă plajă a relaxării fiscale, a tăierii taxelor, a creşterii pensiilor, prin măsuri care să afecteze pozitiv, direct şi imediat viaţa cetăţenilor, un fel de "the welfare state", un fel de stat al bunăstării care este implementat imediat care să blocheze posibile mitinguri in urma rezistenţei la măsurile impuse de această alianţă PSD-ALDE, care atenţie, este legitimată de votul public", a msi spus Guşă.