"Este bine să definim pe scurt, nu în termeni juridici, ci în termeni clari, ce reprezintă dosarul Tel Drum. Şi pe scurt ar fi cam aşa: dosarul Tel Drum înseamnă o complicitate a baronilor din România indiferent de culoare politică care au furnizat acestei firme contra altor servicii contracte la nivelul judeţele unde dânşii baroneau sau guvernau administrativ, să ne exprimăm în termen normali. Deci , dosarul Tel Drum este un dosar vast, este un dosar care a fost ţinut în nelucrare, într-o complicitate ciudată la care sigur au luat parte şi priminiştri, inclusiv cei care au fost chemaţi la audieri, inclusiv miniştri de resort. Orban dacă a fost chemat în calitatea lui de ministru al Transporturilor corespunde acestei descrieri", a aformat Cozmin Guşă.
Acesta a mai spus că opinia publică, apropo de Victor Ponta, poate să fie nemulţumiţă într-un fel pentru că dacă Victor Ponta a văzut din poziţia lui de prim-ministru aceste ileglităţi ar fi fost obligat să semnaleze atunci.
"Altfel apare în această ipostază păcătoasă de pârăcios, de om care vrea să îşi creeze un drum în politică, într-o altă structură politică, pârând sau făcând delaţiuni, cine ştie, despre lucruri semnalate atunci când ar fi trebuie să le curme din faşă. Tel Drum este o acţiune evidentă a baronilor care nu făceau altceva decât să căpuşeze bugetele administrative de la nivel judeţean sau central. Cred că ştiu bine toţi cei chemaţi ca martori în acel dosar, doar că vedeţi că aici sunt excesele sistemului. O să dau un exemplu surprinzător pentru toată lumea, exemplu Dan Voiculescu. Afacerea pentru care a fost acuzat şi întemniţat Dan Voiculescu este una mult mai subţinere decât marele dosarul Tel Drum. Şi între timp cei care ştiau de Tel Drum, de la Victor Ponta în jos, trecând pe la Liciu Dragnea care este considerat un fel de coordonator, toţi au rămas în libertatea, la putere, conduc majorităţi. În schimb, Dan Voiculescu a fost întemniţat pentru că a refuzat să colaboreze cu un sistem, dacă a făcut bine sau rău, asta nu judec eu, dar vorbesc despre măsuri diferite în politica şi justiţia românească. Victor Ponta nu este mai puţin vinovat decât Dan Voiculescu dacă a ştiut de Tel Drum şi l-a lăsat să meargă. Liviu Dragnea este cu atât mai puţin nevinovat dacă a coordonat Tel Drum. În schimb, Dan Voiculescu, partenerul lor politic, constructor de majorităţi anti-Băsescu, anti-sistem, după cum le numea, a fost pedepsit, a făcut puşcărie, iar ceilalţi participanţi la acest joc, fie că e Victor Ponta, fie că e Liviu Dragnea, fie că e Crin Antonescu, cu pleada de oameni de afaceri din spatele lor, pentru că au fost colaboratori au rămas în această relaţie de complicitate şi mi se pare surprinzător că acum după mulţi ani se controlează ceva ce trebuia controlat mult mai devreme tocmai pentru ca să nu avem această problemă a pierderilor de bani. Că dacă ne uităm la banii din Tel Drum o să ne ia cu ameţeala în momentul în care acest dosar va fi finalizat", a detaliat consultantul politic.
Cozmin Guşă a mai precizat că prin urmare dacă se face Tel Drum acum este binevenit pentru că reprezintă un exces al sistemului. "Şi avem exemplu cu Dan Voiculescu, ca să ne dăm seama: doar unii plătesc, cei care colaborează chiar dacă încalcă legea nu plătesc şi i-am nominalizat pe cei trei: Ponta, Dragnea, Antonescu. În mod evident cei care au făcut ilegalităţi s-au aflat la vârful partidelor, fie că s-a numit PSD, PNL sunt toţi acolo şi şi-au împărţit bugetele cu dărnicie, în dauna legii", a încheiat Cozmin Guşă.