Cozmin Guşă a mai spus că adevăratul meci va fi între Dragnea şi Bădălău, dar trebuie punctat că Dragnea este cel care a trădat PSD, după ce şi-a facut acea armata vie a unui general mort, cu peste 100 de oameni din Teleorman puşi în structura centrală.
"Al doilea lucru, legat de Comitetul Executiv, nu este o luptă Dragnea –Tudose, dar lui Dragnea i-ar conveni să se vadă aşa, ca să îşi întărească poziţia în partid. Din nefericire pentru Dragnea, el a fost părăsit în a fi susţinut chiar de către cei care l-au susţinut. Mai degrabă, meciul de mâine din PSD va fi între numărul 2, Nicolae Bădălău, şi Liviu Dragnea. Am văzut şi ce se spune că Bădălău l-ar trăda... Nu e corect. În primul rând, Liviu Dragnea i-a trădat pe ei, pe toţi, el şi-a facut acea armata vie a unui general mort, cu peste 100 de oameni din Teleorman puşi în structura centrală, lucru care nu are cum să placă unui partid care este învăţat să conducă colectiv şi fiecare dintre aceşti lideri să fie reprezentaţi în Guvern, fie prin ei înşişi, dacă îşi doresc şi sunt capabili, fie prin oameni de la vârful organizaţiilor care au câştigat alegerile", a spus Guşă.
Acesta a dezvăluit că Dragnea a petrecut Revelionul cu un grup restrâns din PSD, în timp ce Tudose a fost la munte, cu ceilalţi:
"De altfel, pentru cunoscători, şe ştie că Liviu Dragnea şi-a petrecut izolat acest Revelion, cu o sumă mică de apropiaţi, în care s-a remarcat Carmen Dan, în timp ce ceilalţi, în frunte cu Mihai Tudose, au petrecut la munte, bând un şpriţ, discutând. Dar vă daţi seama cum este asta: unul la Scroviştea, respectiv Dragnea, în timp ce ceilalţi sunt toţi impreună. Deci imaginea este foarte clară".
Guşă a explicat că în cazul congresului, jocul este unul mediatic, întrucât că adevăratul scop, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultanţii israelieni, este sa capete un soi de nominalizare formală, în speranţa că un prezidenţiabil va fi mai puţin atacat de Justiţie:
"Legat de congres, aici jocul este unul mediatic: se agită mult două nume care pot fi prezidenţiabilii PSD: Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu. Legat de Firea, ea nu a jucat tot timpul decat rolul de iepure sau ocupant de loc pentru calitatea de prezidenţiabil, până în momentul în care Dragnea şi-ar fi rezolvat problemele pe care trebuia să şi le rezolve. Pentru că adevăratul scop al congresului, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultanţii israelieni care îl bagă gardă în fiecare zi, este sa capete un soi de nominalizare formală, în speranţa că un prezidenţiabil va fi mai puţin atacat de Justiţie, asta fiind o cutumă care se aplică doar în anul prezidenţialelor, şi după ce acest prezidenţiabil a fost nominalizat".
Guşă a mai spus că mai degrabă ar avea şanse să fie nominalizată Ecaterina Andronescu, decât Gabriela Firea, pentru prezidenţiale, în partid. Totodată, varianta Tăriceanu candidat comun este imposibilă, pentru că ar demobiliza liderii PSD, dar şi electoratul PSD:
"Nu putem discuta despre Gabriela Firea, cred că dacă vorbim de femei, mai degrabă Ecaterina Andronescu ar putea fi nominalizată şi să capete votul partidului. Al doilea nume, Călin Popescu Tăriceanu, este împins de consultanţii acestuia in faţă, pe o teorie falsă, că PSD nu poate câştiga prezidenţialele cu candidat propriu. Dar cu atât mai puţin ar putea să câştige Călin Popescu Tăriceanu, care ar demobiliza liderii PSD şi electotarul PSD. Sigur, asta este o dorinţă a sa, să fie candidat comun, şi nu numai, şi ci a celor din spatele lui, dar este imposibil", a subliniat Guşă.
Acesta a mai subliniat, spre final, că Congresul PSD mai are un scop: să i se aducă anumite calităţi lui Dragnea prin sondaje care pot fi semnate de Marius Pieleanu, în care Dragnea să fie prezentat cu cote mai mari decât cele pe care le are în prezent, cele de 8%-10%. "Pun pariu că pe orice măsurare chiar şi Codrin Stefanescu este înaintea lui Dragnea", a încheiat Cozmin Guşă care a adăugat că este posibil ca anumiţi lideri PSD să lipsească de la Congres, tocmai pentru a-şi arăta dezinteresul.