"Nu aș lega în niciun fel postarea lui Victor Ponta, de răspunsul meu, în acest moment, pentru că nu are nicio legătură. E o forțare de a aplauda, așa de pe margine, a lui Victor Ponta legată de această candidatură, care este una complexă și care, pentru cunoscătorii establishmentului american și a geopoliticii, generate prin candidaturile anunțate înainte cu un an de alegeri, poată să spună foarte multe. Într-un fel, astăzi, în Statele Unite se confruntă, apropo de lupta perpetuă dintre republicani și democrați, se confruntă două familii politice, două dinastii într-un fel, dacă este să folosim și termenul european al dorinței de a accede, în mod repetat la putere, familia Bush și familia Clinton. Avantajul familiei Bush este că fostul președinte american, George Bush, a avut doi fii și un singur mandat. Al doilea fiu al său se pregătește în blocstarturi, astăzi, pentru ca să încerce o candidatură din partea republicanilor, dar ăsta e un avantaj de familie. Candidatura din partea democraților, din partea familiei Clinton, pentru că aici are mare semnificație faptul că Hillary Clinton, înafară de faptul că este politician sofisticat și puternic este, totuși, soția probabil, a celui mai inteligent președinte american, din ultimii 50 de ani, care a fost și este, în continuare, Bill Clinton", a declarat consultantul politic.
În viziunea sa, "semnificația candidaturii doamnei Hillary Clinton trebuie legată de rezultatele mandatelor lui Bill Clinton".
"Trebuie legată de influența maximă, în zona de putere, servicii secrete, afaceri pe care Clinton, famila Clinton, Bill Clinton o are, astăzi, și și-a dobândit-o și acest anunț, în mod evident, va magnetiza opinia publică din Statele Unite pentru că acolo treburile sunt mult diferite de cele din România, atunci când se anunță o candidatură. Acolo se mobilizează forțe, se mobilizează bani foarte mulți, companiile, patronii, presa se aliniază în spatele candidaților, declarându-și aceste susțineri și, din acest moment, Hillary Clinton se înscrie, cu prima șansă, în aceste alegeri, care vor avea loc în 2016 și, atenție, pe o linie logică, puțină lume știe că democrația americană e atât de consolidată și stabilă tocmai pentru că acolo s-a instituit un fel de "dictatură a minorităților". Acolo ne pasă foarte mult de negri, acolo ne pasă foarte mult de homosexuali, și au un cuvânt de spus, acolo ne pasă foarte mult de hispanici, și au un foarte mare cuvânt de spus și acolo suntem dispuși și avem și un președinte negru, apropo de Barack Obama, dar am fi dispuși să avem și un președinte femeie, în condițiile în care această dictatură, discriminare pozitivă a minorităților a însemnat o adevărată doctrină în exprimarea publică, din Statele Unite, din ultimele câteva zeci de ani, o doctrină inspirată de către legendarul Edgar Hoover, fostul șef al FBI, care, la rândul său simpatizant al practicilor de tip minoritar, a instituit, într-un mod înțelept aș spune eu, această stare de fapt prin care minoritățile fie că sunt religioase, fie că sunt lingvistice, fie că sunt de culoare sau, în cazul aceasta, minoritatea de tip feminin, deși, la nivel statistic, este o majoritate ar putea să aibă un cuvânt în leadership", a mai afirmat Cozmin Gușă.
Consultantul politic subliniază că "prima șansă, în mod clar, în acest moment, o are Hillary Clinton și pentru faptul că va fi ajutată de către soțul său, în această campanie".
"Candidatura lui Hillary Clinton respectă acest fel al democrației americane de a se exprima și de a-și găsi resurse în această dictatură pozitivă a minorităților și cred, în fața candidaturii republicane, chiar dacă această candidatură republicană va aparține unui membru al familiei Bush, prima șansă, în mod clar, în acest moment, o are Hillary Clinton și pentru faptul că va fi ajutată de către soțul său, în această campanie, și de haloul pozitiv pe care administrațiile Clinton, ambele, l-au lăsat nu doar în politica internă din SUA, dar și în politica externă pe care a promovat-o", a conchis Cozmin Gușă.