"Ceea ce e rău în această știre este că nimeni din clasa politică nu dorește să discute faptul că cei care ar putea fi beneficiarii acestei majorări, dublări de salariu sunt cei mai neperformanți politicieni și cei care nu au răspundere decât una colectivă sau una arbitrată de ANI din când în când, atunci când li se verifică averile și se certifică faptul că pe sumele forfetare își angajează nepoți, nepoate, mame, tați sau amante, mai nou, ceea ce chiar este o rusine a democrației. Dacă în cazul majorării salariilor demnitarilor superiori am putut să avem un lucru de normalitate, pe care să îl analizăm spunând că aceștia, în baza răspunderii pe care și-o angajează, ar trebui să aibă o indemnizație mărită, mă refer de la președintele României în jos, în cazul parlamentarilor, faptul că ei nu își asumă o răspundere personală, ci doar una colectivă în baza deciziilor politice, decizii care toate au dus România acolo unde el adică sub nivelul mării, atunci ar trebui să facem o dezbatere cu conținut. Ce m-a șocat pe mine este că, înafara unor intervenții, discuții ale unor oameni care nu sunt de decizie în partidele lor, liderii politici preferă să tacă într un mod laș", a declarat Cozmin Gușă.
Consultantul politic este de părere că liderii politici, atât cei de la Putere, cât și din Opoziție, "nu au cum să nu se exprime legat de această aberație".
"Dacă banii ar fi rezultat din faptul că Victor Ponta își vinde toate mașinile, colegii lui de partid din județe fiind obligați să cumpere aceste mașini la supraprețuri, atunci am înțelege de unde vin banii, dar nu cred că de acolo vin banii. Asta cu mașinile ar putea să fie o viitoare știre apropo de Agenția Națională de Integritate și felul în care, într-un mod galopant, Victor Ponta și-a înstrăinat sau și-a monetizat averea pe care o are, în ultimele trei-patru luni. Dar nu despre asta este vorba. Este vorba despre faptul că indiferent dacă ar fi sau nu în vacanță, liderii politici importați de la la Putere: Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, să spunem intermediari: Kelemen Hunor, trecând în Opoziție: Alina Gorghiu, Vasile Blaga și alții, nu au cum să nu se exprime legat de această aberație. Ce să le majorezi parlamentarilor și conform cărei performanță?
Pe ei îi caracterizează lipsa de performanță, nepotismul, lipsa de rațiune pentru că dânșii nu votează în baza unei rațiuni ci în baza unui comandament politic, pentru că altfel nu ar fi rămas în funcție Guvernul Ponta, nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani. Asta e o dezbatere pe care un lider care se dorește să fie recomandat publicului, ca fiind responsabil, ar putea să o amorseze. Repet, pe toți acești lideri pe care i-am pomenit nu îi caracterizează responsabilitatea și ăsta e un examen", a adăugat consultantul politic.
Cozmin Gușă subliniază faptul că nu există niciun motiv pentru răsplătirea parlamentarilor "care nu au făcut absolut nimic, care au făcut trafic de influență, care au trecut prin Parlament legi care au fost împotriva interesului național".
"O să mă uit cu atenție în acest weekend să văd dacă vreunul dintre cei pe care i-am pomenit și care sunt lideri maximali, la vârful partidelor, va avea curajul să discute despre inadecvarea acestui proiect de lege. Nu ai de ce să răsplătești parlamentarii pentru că maxima lipsă de performanță, care a dus România acolo unde este, din punct de vedere politic și administrativ, este la nivelul acestor parlamentari care nu au făcut absolut nimic, care și-au îmbogățit neamurile, care au făcut trafic de influență, care au trecut prin Parlament legi care au fost împotriva interesului național. Ceea ce se întâmplă, astăzi, e un lucru care ar putea să le dea posibilitatea unor lideri să vină cu un discurs normal", a mai spus consultantul politic.
Întrebat cum vede declarația deputatului PSD, Anghel Stanciu, potrivit căreia parlamentarii se simt nedreptățiți pentru că au salariile mult mai mici decât cele ale magistraților și mai mult, întrebat cum vede cerința îndreptată către angajații Realitatea TV, pentru a-și face publice salariile, Cozmin Gușă a răspuns:
"Acum, mie îmi pare foarte rău că pot să ajung în situația în care să comentez ceva ce zice unul ca și Anghel Stanciu. Nu vreau să citez din trecutul său total blamabil, din prezentul său total condamnabil. Un demagog pe care Caragiale nu cred că ar fi dorit să îl treacă în catastifele sale și să îl transforme într-un personaj de teatru. El reprezintă un prototip, ca el gândesc muți. Această manipulare și această demagogie demnă de un Anghel Stanciu poate să inducă în eroare, dar nu publicul Realitatea. Prea se face o confuzie dintre niște oameni plătiți privat, dintr-o performanță legată de audiența lor și niște parlamentari plătiți din bugetul de stat, conform unei contraperformanțe, care este înregistrată de către toate sondajele de opinie înseamnă nesimțire. Să ne războim cu un Anghel Stanciu e prea puțin pentru cei care vor analizeze fenomenul corect. În loc să iasă lideri importanți la discuție, preferă ca oameni care sunt cărători de geantă să vină să discute și oamenii, care au memorie scurtă, din punctul lor de vedere, să analizeze corespunzător. Cel mai neperformant corp politico-administrativ, care e Parlamentul României, îndrăznește într-o perioadă foarte grea pentru România să își dubleze indemnizațiile".