După ședință, Daniel Butuoi a spus: ”În calitate de președinte vă pot spune că voi avea grijă ca toată activitatea acestei Comisii să se desfășoare în limitele stabilite prin hotărârea plenurilor renuite și publicată în Monitorul Oficial. Nu am stabilit încă o ordine și o listăă completă pentru cei care vor fi citați sau invitați la audieri”.
Acesta a punctat că aceasă comisie poate funcționa, chiar dacă a fost contestată la CCR:
„Această decizie la Curtea Constituțională nu este o condiție suspensivă. Noi suntem obligați să respectăm hotărârea plenurilor reunite. Dacă va decide CCR că aceasta Comisie a fost constituită în mod ilegal, Comisia se va suspenda. Până atunci, noi avem niște teremene de la data hotărârii în termen de cinci zile să depundem către Birourile permanente reunite regulamentul de organizarea și funcționare și analizarea pentru membrii birourilor acestei Comisii”.
Întrebat dacă Dragnea va fi invitat la audiere, Butunoi a replicat: „Asta este o decizie ce urmează să fie luată în biroul acestei Comisii. Este pe lista invitaților, a fost pe lista propunerilor reprezentanților PNL de a-l invita pe domnul președinte Liviu Dragnea la audieri. Când va fi invitat, o să anunțăm ”
Reamintim că membri în această comisie sunt: din partea PSD, senatorii Ionel Daniel Butunoi şi Marian Pavel şi pe deputaţii Marius Mărgărit, Eugen Neaţă, Alexandru Bălănescu, Laura Moagher şi Liviu Pleşoianu.
Din partea PNL vor face parte din acest for deputaţii Victor Paul Dobre, Nicolae Neagu şi senatorul Daniel Fenechiu. Din partea USR va fi în această Comisie de anchetă deputatul Bogdan Rodeanu.
UDMR l-a desemnat pe deputatul Apjok Norbert, ALDE - pe deputatul Ică Florică Calotă, iar PMP - pe Adrian Todoran.
Printre obiectivele comisiei se numără: identificarea procedurilor stabilite pentru respectarea ordinelor pe unitate, a regulamentelor militare, precum şi modalitatea de comunicare a ordinelor de serviciu, determinarea implicării directorului SPP în influenţarea unor decizii politice sau în plan politic, verificarea unei eventuale modalităţi de implicare a SPP în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare de către directorul instituţiei, verificarea rapoartelor de activitate a directorului SPP din ultimii 5 ani, identificarea protocoalelor încheiate cu alte instituţii, a regulilor de relaţionare cu acestea, precum şi verificarea respectării cadrului legal de acţiuni prevăzute în aceste colaborări.