Decizia CNSAS presupune faptul că expertiza grafologică asupra unor documente aflate în dosarul de Securitate al lui Marian Munteanu a fost finalizată. Această expertiză urma să stabilească dacă scrisul din acele documente aparţine sau nu lui Munteanu. Un membru CNSAS a explicat pentru Gândul că un verdict de colaborare cu Securitatea este stabilit doar în condiţiile în care persoana respectivă a încălcat drepturile omului şi dacă a denunţat activităţi anti-comuniste la Securitate. Preambulul adeverinţei în cazul lui Marian Munteanu, pe care CNSAS îl va publica zilele următoare, va arăta modul în care acesta a interacţionat cu Securitatea şi dacă a existat un angajament semnat. Sursele Gândul au mai precizat că nu a fost încă luată o decizie în cazul ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru.
Colegiul CNSAS a luat marţi decizia de a infirma mai multe note de constatare şi de a elibera adeverinţe de necolaborare cu Securitatea pentru mai multe persoane, printre care şi un membru al conducerii unei fundaţii. Surse din CNSAS au precizat că este vorba despre Marian Munteanu, lider al partidului Alianţa Noastră România. Aceleaşi surse au precizat că în cazul ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, nu a fost luată încă o decizie.
„Am aflat din presă că membrii Colegiului CNSAS au votat în unanimitate cu privire la NECOLABORAREA mea cu securitatea. Salut această decizie corectă şi mă bucur că nu au cedat presiunilor grupurilor aşa-zisei "societăţi civile" şi politicienilor care propagă minciuni despre mine de 26 de ani”, a scris Marian Munteanu pe pagina sa de Facebook.
Citeşte articolul complet AICI