Premierul, Victor Ponta, a fost întrebat dacă îl va graţia pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu, în cazul în care va ajunge la Cotroceni.
„Dreptul de graţiere individuală e un drept al preşedintelui, prevăzut de Constituţie, pe baza unei proceduri care implică avizul Ministerului Justiţiei. Nu voi uza de acest drept în niciun caz de infracţiuni cu violenţă şi în niciun caz de mare corupţie. Aş face o mare greşeală să vorbesc despre Ionescu, Popescu. Răspund cum cred că ar trebui să răspundă un preşedinte. Eu cred că în momentul în care ajungi preşedinte, trebuie să fii preşedinte. Declaraţiile de campanie mi se par strict populiste“, a răspuns Ponta, fără să-i pomenească numele lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de puşcărie.
În ceea ce privește schimbarea Codruţei Kovesi, din fruntea DNA, Ponta a subliniat că ”nu este normal să își exprime părerea despre cine ar trebui sau nu schimbat”, dar a ținut să precizeze că ”implicarea președintelui și a ministrului Justiției, în numirea procurorilor generali, este o opțiune neviabilă”.
„Nu e normal să mă exprim despre cine trebuie schimbat. Toţi cei care au mandate legale trebuie să le ducă la final. Cred că implicarea preşedintelui şi a ministrului Justiţiei în numirea procurorilor e o opţiune mediabilă. Eu am susţinut că trebuie lăsat la îndemâna CSM“. Apoi, a încercat o glumă: „Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu ştiu ce vorbesc oamenii în privat“.
În acest context, întrebat dacă anumite persoane din partid și-au exprimat nemulțumirea, cu privire la Laura Codruța Kovesi, Ponta a precizat că niciun membru, în discuțiile oficiale, nu s-a arătat nemulțumit de activitatea actualului șef al DNA.
Mai multe pe Adevărul.