”Până la momentul emiterii Ordonanței, conducerea instituției era asigurată de un președinte și de doi vicepreședinți, numiți de președintele României, la propunerea Guvernului. Guvernul Grindeanu nu a transmis nicio propunere către președintele României, pentru nicuuna dintre funcțiile vacante; nu a existat nicio propunere avansată de Guvernul Cioloș. Prin urmare, propunerea pentru conducerea ANCOM trebuia formulată de Guvernul Grindeanu”, a afirmat Dobrovolschi.
Un nume transmis acum doi ani de un fost premier pe final de mandat, neasumat mai departe nici măcar de Guvernul Grindeanu, nu este o propunere serioasă, a precizat aceasta, completând că ”este, din păcate, un artificiu folosit pentru a justifica această modificare a legii în sensul eliminării președintelui din procedura de numire. Cum ar fi fost ca președintele să facă o propunere în baza unei propuneri formulate de un alt premier, al unui alt guvern?!”.
Purtătorul de cuvânt al Președinției a mai subliniat că în urmă cu doi ani, la final de mandat, premierul din acea vreme - Victor Ponta - a transmis o propunere față de care președintele a demarat procedurile, dar acestea nu s-au finalizat, întrucât premierul a demisionat. ”În aceste condiții, propunerea formulată de Victor Ponta a devenit una caducă. Președintele face un apel la seriozitate și la responsabilitate, atât din partea Guvernului, cât și a partidelor care susțin acest Guvern”, a afirmat Dobrovolschi.
Referitor la hotărârea CCR, care a decis că legea care le interzice persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern este constituțonală, preșdintele Klaus Iohannis spune că era una ”așteptată” și consideră că este corectă și adevcată concluzia la care s-a ajuns azi, a mai spus purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.