El a precizat că în cursul anului 2017 s-au pensionat 1.288 cadre militare, dintre care 998 au îndeplinit condiţiile de vârstă. Dintre aceşti 998 de militari, 155 au fost trecuţi în rezervă începând cu 1 iulie.
"Anul acesta avem o cheltuială cu pensiile de şase miliarde, anul viitor vom avea 14 miliarde, iar peste doi ani am putea ajunge la 20 miliarde, iar bugetul nu va putea susţine această creştere. Pentru soldaţi şi gradaţii profesionişti sunt alocari suplimentare prin legea salarizării unitare, deci vom ajunge la echilibrul corect între soldaţi şi ofiţeri. Aceste creşteri vor genera şi o pensie mai mare în anii următori. Cred că unii dintre cei care au ieşit acum la pensie s-au grăbit şi nu au analizat pe termen lung. Cuantumul pensiilor se va actualiza anual cu rata inflaţiilor. În cazul în care ar presupune o reducere, pensiile vor stagna. Resping orice idee care atestă că pensiile vor scădea, ne dorim un echilibru. Nu se modifică vârsta. Forma care intră azi în dezbaterile Guvernului are ca iniţiatori Ministerul Muncii, MApN şi MAI. Suntem în situaţia în care unele pensii sunt mai mari decât salariile, iar la un moment dat bugetul nu va putea suporta acest efort", a explicat Adrian Ţuţuianu.
Cea mai mare pensie din MApN este de 29.992 lei şi este a unui fost director Romavia.
Precizările au fost făcute în contextul ceremoniei de predare-primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre. Ovidiu Uifăleanu este noul şef al Statului Major al Forţelor Terestre, după ce Marius Harabagiu a trecut în rezervă.