Șefii asociației câștigătoare se află, potrivit Adevărul, în conflict de interese. La licitație a mai participat și Asociația Cultural Artistică Hara, din Bistrița, care a contestat rezultatele.
În contestaţie, Aurelian Pătrunjei, coordonatorul de proiect de la Asociația Cultural Artistică Hara, arată că Eugen Călin Hanţiu, preşedintele comisiei, s-a aflat în conflict de interese, întrucât soția acestuia, prof. univ. Daniela Hanțiu, este decan la Facultatea de Arte din cadrul Univerităţii Ovidius, colaborator şi partener la acest eveniment, din partea Asociației câștigătoare.
„Colaborarea dintre cele două părţi este evidenţiată în dosarul de participare la selecţia de oferte al Asociaţiei Culturale Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului prin acordul de parteneriat cu Facultatea de Arte: «din partea Universităţii Ovidius - Facultatea de Arte, persoana de contact şi responsabil este prof. univ. dr. Daniela Hanţiu». În cadrul ofertei, facultatea de arte are un rol însemnat prin prezenţa a 200 de studenţi în cadrul paradei costumelor de epocă, prin mai multe momente de teatru organizate pe faleza din Constanţa, printr-un spectacol tematic «Constantin cel Mare» şi prin angajamentul de realizare a 200 de costume de epocă“, spun contestatarii.
În contestație sunt menționate alte două nemulțumiri ale Asociației care a pierdut licitația : organizarea procedurii de selecție și punctajul acordat de comisia de selecție.
În replică, Liviu Pătraşcu, director executiv al Directiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, precizează că respectiva contestaţie a fost înaintată unei comisii care o va analiza.
„Nu mi se pare normal ca cei care au pierdut să facă presiuni, mai ales că procedura nu a fost finalizată. Contestaţia va fi analizată de o comisie formată din oameni de cultură şi un jurist din primărie. Am fost opt oameni în sală când s-au deschis plicurile“, spune el.
Liviu Pătrașcu consideră că, în urma licitației, a fost aleasă cea mai bună ofertă.