"Decizia Curții vine să aducă lucrurile în normalitate. Dacă mă întrebați dacă mă bucur, sigur că mă bucur, dar vă dați seama, este totuși nefiresc să ne bucurăm de normalitate. Normalitatea ar fi ceva absolut firesc. Mă bucur însă de altceva, realmente, că intervențiile mele succesive pe aceste subiecte politice, serioase, profunde, fundamentale, care vizează raportul între puterile statului, intervenții pe care le-am făcut în mod repetat în ultima vreme, se dovedesc că au fost corecte", a declarat, luni, Tăriceanu.
Luni, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public, prin DNA, cu privire la ancheta procurorilor în cazul OUG 13. Ulterior, președintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că DNA și-a depășit atribuțiile și că nu trebuia să verifice legalitatea, oportunitatea ordonanței, ci trebuia să se rezume la aspectele penale, fiind perturbată și buna activitate a Guvernului.
"DNA s-a apucat să verifice în ce măsură au fost îndeplinite condițiile de aprobare a unei ordonanțe de urgență, în ce măsură s-a întrunit condiția extraordinară, în ce măsură acea stare nu putea fi rezolvată altminteri, dacă s-a motivat sau nu urgența. A mai verificat dacă s-au primit toate avizele, de la Consiliul Legislativ, de la CSM, lucruri care exced autorității DNA. Aceste verificări se fac de către Curtea Constituțională, în cadrul controlului de constituționalitate. Pe de altă parte, aceste lucruri s-au făcut în timpul desfășurării procesului legislativ. Ordonanța era trimisă Parlamentului, care putea să o aprobe, să o modifice, să nu o aprobe și lucrurile acestea se întâmplau în acest interval. Prin aceasta, considerăm că s-a perturbat buna activitate a Guvernului și s-au perturbat și relațiile care trebuie să existe între cele trei autorități — judecătorească, executivă și legislativă", a arătat Dorneanu