Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi alţi cinci candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă, în 17 noiembrie, iar vineri, patru dintre ei au promovat şi interviul, preşedintele interimar obţinând cel mai mare punctaj.
Bogdan Stan, care a obţinut punctajul maxim (100 de puncte) la proba scrisă, a obţinut 96,41 de puncte la interviu, având cele mai bune rezultate dintre candidaţi. Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.
Iniţial, la concursul iniţiat în 11 septembrie pentru ocuparea de preşedinte al ANI au fost opt candidaţi, unul fiind respins la proba scrisă, în timp ce unul nu s-a mai prezentat. Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple şi-au depus dosarele pentru funcţia de preşedinte al ANI, postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Acesta lucrează la ANI din 2007, ocupând, pe rând, funcţiile de consilier personal la Cabinetul Preşedintelui, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedintele agenţiei.