Alin Nica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în 12 septembrie, o "coaliţie PSD - USR" a votat în Senat revocarea sa din Consiliul Naţional de Integritate fără niciun temei legal, la solicitarea grupului PSD din Camera Deputaţilor, condus de Alfred Simonis, liderul PSD Timiş, care a semnat solicitarea revocării.
Liderul filialei judeţene liberale, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, a adăugat că va urma o analiză pentru a se vedea dacă va depune şi o plângere penală pentru denigrare.
"Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar fabricat politic, asupra căruia procurorii s-au pronunţat săptămâna trecută şi l-au clasat pe 16 octombrie, în care sunt demontate absolut toate capetele de acuzare ale ANI, care a fost şi va fi folosită de de PSD şi Alfred Simonis, în scop politic. (...). Mecanismul este simplu: o persoană plătită depune o sesizare la ANI sau la alte instituţii, prin care reclamă diverse speţe, evident că procurorii şi inspectorii ANI sunt obligaţi să cerceteze, timp în care oponenţii politici intoxică spaţiul public cu minciuni ascunse în spatele unor aşa zise declaraţii politice, cu scopul vădit de a produce daune de imagine adversarilor lor politici (...). Sunt scheme de linşaj mediatic. Acum, că este clar că revocarea mea din Consiliul Naţional de Integritate a fost regizată, nedreaptă şi nelegală, cer demisia lui Alfred Simonis (din funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, n.r.), iniţiatorul demersului. Îi provoc să-şi dea demisia pe toţi cei care au votat pentru revocarea mea, în frunte cu Alfred Simonis şi senatorul fără şcoală Raoul Trifan (USR). Solicit Senatului să abroge revocarea mea şi astfel să renunţ la procesul pe care l-am iniţiat, de anulare în instanţa de contencios administrativ a acestei hotărâri nedrepte şi nelegale", a afirmat Alin Nica.
Liderul liberalilor timişeni a mai subliniat că Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene sprijină demersul său şi abrogarea demiterii sale, arătând că tratamentul la care a fost supus este nedrept şi lipsit de argumente juridice.
"CNI este singura instituţie care are atribuţii de control asupra ANI. Voi reveni în CNI şi voi devoala public toate disfuncţinalităţile acestei instituţii şi cum aceasta riscă să fie folosită şi mai mult pentru hărţuirea unor oameni nevinovaţi. Voi continua să devoalez abuzurile ANI şi să monitorizez activ activitatea acestei instituţii. Nouă din zece persoane reclamate de ANI la Parchet ajung să fie declarate în final nevinovate, aşa cum este şi cazul meu. Este un procent extraordinar de mare, ceea ce face ca această breşă din activitatea ANI să fie folosită de politicieni rău intenţionaţi pentru a otrăvi opinia publică, pentru a termina cariere politice şi administrative. Alfred Simonis, exponent al politicii răului, are şi resursele şi poziţia să facă rău şi îşi foloseşte aceste poziţii de forţă pentru a denigra şi a compromite oamenii pe care nu-i poate controla", a menţionat liberalul.
Alin Nica a precizat că în cazul său, şase din cele nouă capete de acuzare la adresa sa vizau finanţarea bisericii.
"Este o mare ipocrizie din partea lui Alfred Simonis, care se laudă cu finanţarea unor biserici. În ceea ce mă priveşte, el s-a folosit de biserică pentru a mă denigra şi ataca. Foloseşte biserica doar ca pretext, ca sursă de voturi pentru a câştiga câteva voturi în plus. Ca bun creştin, eu îl iert, dar sunt convins că nu se va opri aici. Atrag atenţia şi cer oprirea practicii existente la nivel de ANI, prin care sunt trimise comunicate de presă, pe care sunt construite adevărate linşaje mediatice plătite pentru a ca diferiţi oponenţi să fie terminaţi politic. Este nevoie de o schimbare politică (...) care pleacă din rândul comunităţilor care îşi folosesc aparatul critic pentru a vota inteligent. Vom analiza dacă este cazul să ne adresăm instanţei pentru denigrare", a adăugat Alin Nica.
Preşedintele PNL Timiş a mai afirmat că urmează o campanie electorală fără precedent şi se aşteaptă să fie plină de astfel de acţiuni.