Potrivit organizaţiei, după ora 8.00 au fost înregistrate mai multe plângeri de la observatori şi cetăţeni despre probleme legate de sigilarea urnelor de vot, utilizarea urnei mobile şi accesul observatorilor în secţiile de votare.
De asemenea, au existat presiuni asupra observatorilor, în secţiile 8 din Slatina şi 156 din Coloneşti (Olt) sau secţia 137 din Ghimpaţi (Giurgiu). Observatorii Expert Forum au sesizat şi probleme legate de sigilii în mai multe secţii, printre care: secţia 39 (Constanţa) – urna este sigilată cu bandă adezivă transparentă, 475 (Bucureşti) – sigiliul de la fereastră era rupt, 187 (Bucureşti), Copşa Mică (Sibiu) – urnele nu sunt sigilate, secţia 99 (Bucureşti) – urne sigilate necorespunzător. În Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, mai spun cei de la Expert Forum, la ora 9.00 erau înregistrate 84 de cereri pentru urna mobilă. Conform observatorilor, nu au putut fi consultate cererile si documente justificative care sa facă dovada faptului ca persoanele respective nu se pot deplasa. Observatorul a însoţit membrii biroului electoral şi a identificat că echipa cu urna mobilă a vizitat inclusiv persoane care nu erau nedeplasabile.
Au fost semnalate, de asemenea, nenumărate cazuri în care cetăţenilor cu viză de flotant li s-a permis cu greu să voteze (secţia 80 din Iaşi) sau chiar nu li s-a permis să voteze (secţiile 532, 1025 din Bucureşti). La Liceul Spiru Haret din sectorul 2, mai mulţi cetăţeni cu viză de flotant nu au fost lăsaţi să voteze.
Expert Forum, Funky Citizens, Centrul pentru Resurse Civice şi Centrul pentru Studiul Democratiei, membri în campania FiecareVot au acreditat peste 1000 de observatori în toată ţara şi peste 40 de observatori în străinătate.
Datele sunt obţinute prin intermediul call center 0800 080 200, a site-ului www.votcorect.ro şi prin aplicaţia pentru observatori Monitorizare Vot, dezvoltată de Code4Romania. Duminică, hotline 0800 080 200 funcţionează până la ora 22.