ALEGERI LOCALE 2016. Joi, cu doar o zi înainte de startul campaniei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel, de la Palatul Cotroceni, pentru prezenţa cetăţenilor la urne şi a făcut portretul primarului ideal: integru, fără probleme cu legea şi bun gospodar!
Klaus Iohannis: Uitați-vă la candidați, la echipa pe care o au în spate și din ce partid provin!
ALEGERI LOCALE 2016. "Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim. Uitați-vă bine la candidați, uitați-vă la candidați și gândiți-vă dacă candidatul dvs. preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea, uitați-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localității! Uitați-vă la echipa pe care o are în spate, la echipa de consilieri cu care vine, dacă sunt oameni serioși! Întrebați-i pe candidați dacă cunosc problemele localității, dacă vin cu soluții!", a declarat Klaus Iohannis.
ALEGERI LOCALE 2016. Klaus Iohannis a avut un mesaj şi pentru candidaţi, cărora le-a cerut să facă o campanie curată, dar şi unul pentru autorităţi - să organizeze alegerile impecabil.
ALEGERI LOCALE 2016. "Candidaților le spun: 'Faceți o campanie curată! Mergeți, expuneți-vă programul electoral, vorbiți cu oamenii, aflați care sunt problemele lor, veniți cu soluții!'", a mai spus Iohannis.
ALEGERI LOCALE 2016. AEP atenţionează: Fără bannere, corturi, şepci sau găleţi electorale! - Ce este PERMIS şi ce este INTERZIS în campanie
ALEGERI LOCALE 2016. Autoritatea Electorală Permanentă i-a atenţionat, joi, pe candidaţii la alegerile locale să retragă de pe străzi bannerele, corturile şi toate celelalte materiale de propagandă electorală, în caz contrar urmând să fie amendaţi.
ALEGERI LOCALE 2016. "Interesul nostru, ca AEP, este ca toţi competitorii electorali aflaţi în momentul de faţă în competiţia pentru alegerile locale să ştie că, în această noapte, trebuie să dispară toate materialele de propagandă electorală aflate în spaţiul public la această oră. Începând cu ora 00.00, toate aceste materiale pe care le vedeţi în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite de lege", a declarat Constantin Florin Mitulețu-Buică, vicepreşedinte AEP.
Potrivit acestuia, Poliţia naţională şi Jandarmeria pot da amenzi cuprinse între 600 şi 1000 de lei şi sesizează AEP, care, în urma unor controale, este abilitată să sancţioneze, la rândul său, cu amenzi cuprinse între 15.000 şi 50.000 de lei, potrivit Legii finanţării campaniilor electorale. De altfel, orice persoană îi poate sesiza pe poliţişti sau jandarmi cu privire la existenţa acestor materiale de propagandă pe străzi.
ALEGERI LOCALE 2016. Conform legii, singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada campaniei sunt: afişe cu dimensiunile de cel mult 500 milimetri o latură şi 350 milimetri cealaltă latură, afişe prin care se convoacă o reuniune electorală cu 400 milimetri o latură şi 250 milimetri cealaltă latură amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.
Totodată, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise următoarele forme de publicitate electorală: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, spectacole, serbări, focuri de artificii etc.
ALEGERI LOCALE 2016. În campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a şepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoşelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleţilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemănătoare.
ALEGERI LOCALE 2016. BEM a admis 12 candidați la Primăria Capitalei și 588 pentru CGMB
ALEGERI LOCALE 2016. 12 candidați pentru Primăria Capitalei și 588 pentru poziția de consilier în Consiliului General al Municipiului București au fost validați de Biroul Electoral Municipal.
ALEGERI LOCALE 2016. Potrivit candidaturilor definitive publicate de BEM, la Primăria Capitalei au fost validați Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (Alianța PSD+UNPR), Cătălin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Nicușor Dan (USB), Iulia Gorea-Costin (PNȚCD), Mirel Amariței (ProDemo), Niculae Neamțu (Partidul Republican), Petrică Dima (PSR), Adrian Severin (PDS) și Cătălin Berenghi (independent).
De asemenea, BEM a validat candidaturile a 588 de persoane pentru Consiliul General al Municipiului București.
Astfel, ALDE are 69 de candidați, PDS - 69, PMP - 69, PER - 37, PNȚCD - 6, UDMR - 65 , USB - 69, PRU - 69, PNL - 66, Alianța PSD+UNPR - 69.
ALEGERI LOCALE 2016. Campania electorală a început oficial vineri, 6 mai, la ora 00.00, şi va dura 30 de zile, urmând ca, în 5 iunie, să aibă loc alegerile locale.