Primarii spun că nu e deloc uşor să lucrezi cu oamenii şi să le rezolvi toate problemele. Trebuie să fie la birou în fiecare zi, în timp ce parlamentarii, nici pe departe la fel de stresaţi, lucrează căteva zile pe săptămână. Spre deosebire de ei, senatorii şi deputaţii pot primi pensii speciale.
"Noi nu am fost consultați nici când s-a înaintat proiectul de lege pentru stabilirea pensiilor și așa că nu cunoaștem exact conținutul", a afirmat primarul comunei Cetățeni, Ioan Toader.
Un alt primar declară: "Oricum, nu îmi făceam nicio speranță. E bine că le-au menținut pentru parlamentari. Noi zicem că ducem greul".
"A dat-o neconstituțională. Este clar că așa e. Asta e viața. Nu știu cât e de în regulă ca unii să treacă, alții să se înfigă în gard", este de părere primarul comunei Albești, Vasile Sava.
Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului, care a contestat pensiile speciale ale primarilor, pe motiv să sunt discriminatorii.
Potrivit proiectului, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene ar fi urmat să primească lunar între 1.500 şi 6.500 de lei, în funcţie de numărul de mandate. Privilegiile nu ar fi fost însă şi pentru consilierii locali şi judeţeni.
Reprezentanţii celui mai mare partid din Parlament spun că n-au de gând să renunţe la pensiile speciale pentru primari, aşa că vor rescrie proiectul.