Mai mulţi politicieni, membri ai coaliţiei aflate la guvernare, au semnat o declaraţie prin care îndeamnă Guvernul ţării noastre şi Secretarul General al ONU să trimită dosarul despre drepturile omului în Iran la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, solicitând urmărirea penală a autorilor de infracţiuni împotriva drepturilor omului în Iran, scrie bursa.ro.
"Susţinem pe deplin planul în 10 puncte propus de doamna Maryam Rajavi (n.r. liderul grupării MEK, inclusă pe lista organizaţiilor teroriste până în 2012 de către SUA), Preşedintele ales al Consiliului Naţional al Rezistenţei Iraniene aflat în exil şi îndemnăm Guvernul României să susţină acest plan", susţin parlamentarii români.
"Mojahadin-e Khalq" (MEK), condusă de Maryam Rajavi, este o organizaţie care, până în 2012, era considerată teroristă de către Departmanetul de Stat al SUA, şi care lupta pentru răsturnarea actualei conduceri a Republicii Islamice a Iranului.
Pe website-ul Comitetului Parlamentarilor Români pentru Iranul Liber apare şi lista cu numele fondatorilor acestei iniţiative: Romeo Florian Nicoară, Maria Grecea, Liviu Titus Paşca, Ramona Uioreanu Mario Oprea, Rozalia Ibolya, Ben-Oni Ardelean, Ovidiu-Ioan Dumitru.
Mulţi dintre aceştia, însă, au declarat că nici măcar nu aveau habar că figurează ca membri fondatori ai Comitetului, în timp ce alţii neagă că ar exista un comitet cu acte în regulă. Nicoară Romeo, indicat de ceilalaţi drept lider al acestui demers, declară că, deocamdată, Comitetul Parlamentarilor Români pentru Iranul Liber este doar o iniţiativă, neexistând o organizaţie sau o fundaţie care să se ocupe exclusiv de acest subiect.
Nicoară Romeo susţine că nu cunoaşte nimic despre posibila relocare a unor membrii MEK în ţara noastră, domnia sa luând la cunoştinţă de acest lucru de pe internet.
Citeşte articolul integral în ziarul BURSA