În cele 35 de secții de votare vor fi distribuite 87.500 de buletine de vot.
'Acest scrutin electoral introduce două noi particularități. Cetățenilor români din străinătate li se oferă posibilitatea de a vota prin corespondență și, totodată, de a vota la secțiile special înființate la solicitarea alegătorilor. În Republica Moldova, în registrul electoral de la misiune s-au înregistrat 2.446 de persoane, iar 880 dintre aceste solicitări au fost validate de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru votul prin corespondență', a precizat Daniel Ioniță.
Ambasadorul a mai declarat că, pentru a evita fraudele electorale, autoritățile române vor introduce o nouă procedură în timpul votului, și anume scanarea actelor de identitate ale votanților, iar, la finalul scrutinului, procesul de numărare a voturilor va fi înregistrat video.
'În timpul votării, pe lângă pașaportul românesc, basarabenii trebuie să prezinte și actele de identitate care să le ateste reședința în Republica Moldova. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise la Chișinău — 12 secții. Totodată, în centrul țării vor fi deschise secții de votare în Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii-Noi, Bardar și Călărași. În sudul Republicii Moldova vor fi deschise secții de votare la Consulatul General al României din Cahul, la Cantemir, Leova, Cimișlia, Giugiulești și Carabetovca, iar la nordul țării vor fi deschise secții de votare la Consulatul General al României din Bălți, la Drochia, Edineț, Florești, Fălești și Soroca', a menționat Ioniță.
La alegerile prezidențiale din România desfășurate în anul 2014, pentru cetățenii români din Republica Moldova au fost deschise 23 de secții de votare.