Petrecerea timpului în aer liber este o modalitate minunată pentru a-ți încărca banetiile. Studiile au arătat de-a lungul timpului faptul că timpul petrecut în natură poate reduce stresul și anxietatea. În plus, plimbările în natură pot fi ideale pentru sănătatea ta fizică. Totuși, în perioada sezonului de vară există pericole nevăzute prin iarbă.
Măsuri de protecție împotriva căpușelor
În timp ce momentele petrecute în natură îți pot aduce o mulțime de beneficii pentru organism, ele vin și cu unele riscuri.
Căpușele și alte insecte purtătoare de boli se ascund în iarba deasă. Boala Lyme este poate cea mai cunoscută dintre bolile pe care le poate transmite căpușele.
Este unul dintre motivele pentru care ar trebui să fii foarte atentă atunci când ieși în natură și să încerci să te ferești cât mai mult de căpușe.
Există o serie de lucruri pe care le poți face pentru a reduce șansele de a găsi o căpușă prinsă de tine.
Verifică hainele și animalele de companie
Căpușele nu se găsesc doar pe oameni. Acestea se pot găsi pe hainele pe care le-ai purtat în timpul plimbării prin natură, dar și prinse de animale de companie.
Atunci când ajungi acasă este recomandat să-ți verifici foarte bine hainele și echipamentul de drumeție. Animale de companie pot aduce, de asemenea, vizitatori nepoftiți în casă.
Este foarte probabil ca o căpușă să se prindă de câinele tău, mai ales dacă acesta nu este deparazitat. Este un motiv în plus pentru care se recomandă folosirea produselor pentru prevenirea căpușelor pentru animalele de companie.
Căpușele se prind cel mai des în jurul pleoapelor, cozii, picioarelor, chiar și în jurul urechilor animalului tău de companie.
Totodată, dacă acestea reușesc să treacă de haine, ele pot ajunge la corp. Atunci când ajungi acasă este foarte important să te verifici de prezența acestora.
Căpușele nu se găsesc doar în iarbă. Căpușele se găsesc și pe copaci sau arbuști. Uneori căpușele pot sta pe o creangă și pot cădea pe scalp.
Este important să porți o șapcă și să-ți prinzi părul în timpul unei plimbări prin natură. Atunci când ajungi acasă nu uita să-ți verifici cu mare atenție scalpul.
Verifică zonele umede și pliurile pielii
Căpușele iubesc zonele întunecate și umede. Atunci când te verifici este important să fii foarte atentă. Căpușele pot fi găsite inclusiv în zona inghinală, spatele genunchilor și axile.
Cu ajutorul unei oglinzi vei putea să verifici cu atenție toate zonele. De asemenea, poți cere ajutorul cuiva drag să te ajute să verifici cu atenție zonele riscante.
Nu uita să verifici zona urechilor și interiorul buricului, dar și zona de la linia sutienului. O verificare atentă a corpului ar trebui să fie prima ta activitate.
Mergi direct la duș
După ce ai fost în aer liber ar trebui să te verifici imediat de căpușe, spun specialiștii. Următoarea ta activitate ar trebui să fie verificare amănunțită de la duș.
În felul acesta poți identiica mai repede o căpușă îne venutalitatea în care aceasta există.
Dușul poate ajuta la îndepărtarea căpușelor care nu au apucat să se atașeze de corp. De asemenea, acesta îi oferă o oportunitate bună de a face o a doua verificare a corpului.
Poartă șosete înalte
Atunci când mergi în natură alege să porți șosete înalte și de culori deschise. Șosetele albe de bumbac ar trebui să devină cel mai bune prietene ale tale.
Poate că nu mai este în trend să porți șosete înalte, însă acestea te vor proteja mult mai bine de căpușe. În plus, culoarea albă a șosetelor te va ajuta să identifici mult mai ușor căpușele.
Încearcă să nu te abați de la cărare
Atunci când ești într-o drumeție sau te plimbi într-o zonă cu iarbă deasă, încearcă să nu te abați de la drum și să nu te apropii prea mult de marginea potecii.
Această zonă este plină de iarbă, un loc ideal pentru căpușe.
Folosește un repelent împotriva insectelor
Repelentul pentru insecte poate descuraja căpușele să se apropie de tine. Alege un produse specail pentru căpușe și citește cu mare atenție instrucțiunile de pe etichetă.
Unele substanțe, cum ar fi cele care conțin ulei de lămâie, eucalipt sau substanțe chimice, nu trebuie folosite pentru copiii care au sub trei ani.
Alege să porți haine albe
Căpușele mici sunt mai ușor de observat pe îmbrăcămintea de culoare deschisă. Atunci când mergi în drumeție este important să te asiguri că porți haine în nuanțe cât mai deschise.
Acest lucru te va ajuta să identifici mai ușor căpușele.
Cum verifici curtea de căpușe
Este important să ie măsuri îptoriva dăunătorilor dacă stai la curte. Aceste sfaturi pentru amenajarea spațiului te pot ajuta să ai curtea ferită de căpușe. Pentru început trebuie să te asiguri că tunzi frecvent iarba.
Gazonul trebuie îngrijit cu atenție. Este important să creezi o barieră de lemne și pietriș între gazon și marginile casei.
Citește continuarea aici