Accident CHIMIC la Rm. Vâlcea: Trei persoane au ajuns la spital

Friday, 23 November 2018, 19:25, Sursă: REALITATEA.NET

Trei salariaţi de la o societate comercială de pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea s-au intoxicat, vineri seara, cu glicol, unul dintre ei fiind în stare de inconştienţă, anunţă reprezentanţii ISU Vâlcea, informează Agerpres.

Vineri seara, trei angajaţi ai unei societăţi comerciale de pe platforma chimică vâlceană s-au intoxicat cu glicol. Unul, în stare de inconştienţă, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea de un echipaj la Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar ceilalţi doi, conştienţi cu ambulanţa societăţii.

În jurul orei 17.19, a fost semnalat un eveniment pe platforma chimică vâlceană prin SNAU 112.  În timp ce executau o serie de procese tehnologice de întreţinere la o cisternă CF, trei muncitori s-au intoxicat cu rezidurile unei substanţe chimice. Din primele verificări reiese că este vorba despre glicol - o substanţă chimică folosită ca dizolvant. 

Două persoane erau conştiente când le-a preluat ambulanţa unităţii pentru a le transporta la spital, iar cea de-a treia era inconştientă, motiv pentru care a fost necesară intervenţia unui echipaj specializat al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea care l-a preluat pentru a-l transporta la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a trimis în zonă echipajul de Cercetare Biologică, Radiologică şi Chimico - Nucleară pentru a monitoriza eventualele implicaţii în afara amplasamentului şi o autospecială.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage