Aglomeraţie în Vama Nădlac! Mii de români care lucrează în străinătate vin în vacanţă

Sunday, 31 July 2016, 10:55, Sursă: REALITATEA.NET

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au aglomerat, în ultimele 24 de ore, pentru că mii de români care lucrează în străinătate vin în ţară pentru a-şi petrece vacanţa. La Vama Nădlac II, pe autostrada A1, timpul de aşteptare la intrarea în ţară este de până la o oră, iar poliţiştii de frontieră recomandă tranzitarea altor puncte, precum Nădlac I, Turnu şi Vărşand.

Numărul celor care tranzitează frontiera cu Ungaria a crescut semnificativ sâmbătă seară, când sute de autoturisme au ajuns la graniţă pentru a intra în România, iar din cauza cozilor formate la PTF Nădlac II (Autostrada A1), s-a aşteptat până la 100 de minute pentru controlul documentelor.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, majoritatea celor care intră în ţară în aceste zile sunt muncitori români care lucrează în străinătate şi care vin acasă în luna august pentru a-şi petrece concediile alături de familii.

Duminică dimineaţă, la Nădlac II se aştepta între 40 şi 60 de minute pentru controlul documentelor la intrarea în ţară, unde sunt deschise între şapte şi zece artere, în funcţie de fluxul de turişti.

”Având în vedere că în aceste zile creşte numărul turiştilor care tranzitează frontiera cu Ungaria, au fost luate o serie de măsuri menite să fluidizeze traficul prin punctele de trecere a frontierei, fiind suplimentat personalul de serviciu şi numărul arterelor de control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Laura Bondar, conform News.ro

Conform sursei citate, şi pe sensul de ieşire din ţară este mai aglomerat decât în perioadele obişnuite, pentru că mulţi români pleacă în vacanţe în străinătate. La Nădlac II se lucrează, duminică, pe cinci artere de control de pe sensul de ieşire.

PTF Nădlac II este cel mai aglomerat punct de tranzitare de la graniţa cu Ungaria. În ultimele două luni, pe aici au trecut 1.200.000 de persoane, în timp ce prin Borş (Bihor) au trecut 960.000 de persoane.

În iunie şi iulie, vămile din vestul ţării au fost tranzitate de 2.935.000 de persoane, din care aproximativ 2.800.000 milioane cetăţeni UE şi 135.000 cetăţeni non UE. Comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2015, creşterea este de 11 la sută.

Până la încheierea perioadei estivale, Poliţia de Frontieră Arad recomandă evitarea celor mai aglomerate vămi, în judeţul Arad traficul fiind mai mic în Turnu, Vărşand şi Nădlac I.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage