Dacă trebuie să umezești periuța de dinți înainte sau după aplicarea pastei de dinți, folosește minimum de apă. Înmuierea în apă a periuței de dinți va dilua pasta, făcând totul inutil. De aceea, ni se spune în mod regulat să nu ne clătim gura nici după periaj, deoarece se elimină resturile de pastă de dinți care încă funcționează. De asemenea, stomatologii subliniază importanța înlocuirii regulate a capului periuței de dinți și spun că cel mai bun moment pentru a folosi apa de gură este în mijlocul zilei.
Care este opinia specialiștilor
Este sau nu în regulă să udăm periuța înainte să ne spălăm pe dinți? Părerile cu privire la acest subiect ale doctorilor stomatologi sunt împărțite. „Nu-mi pasă ce alege fiecare să facă”, spune dentistul Luke Thorley pentru Metro.co.uk. „Nu există dovezi concrete care să sugereze că o metodă este mai bună decât cealaltă”.
Dr Raha Sepehrara nu este de acord cu această opinie. Echipa ei de stomatologi și igieniști sfătuiește să nu ude deloc periuța de dinți, deoarece „acest lucru poate dilua pasta de dinți și poate reduce efectele acesteia”.
De ce să nu uzi periuța - eficiența periajului este redusă
Dr Raha observă că, dacă vă place să udați periuța de dinți pentru a face perii mai moi, probabil că ar trebui să utilizați o periuță de dinți cu perii mai moi. Ceea ce este un punct corect, de fapt.
Ambii stomatologi au fost însă de acord că, dacă trebuie să udați periuța de dinți înainte sau după aplicarea pastei de dinți, mențineți cantitatea de apă pe care o utilizați la minimum – o periuță de dinți udă și o pastă de dinți diluată vor însemna că eficiența periajului dumneavoastră este redusă.
De aceea, ei ar sfătui să nu vă clătiți gura nici după periaj, deoarece aceasta elimină orice rămășițe de pastă de dinți și o împiedică să funcționeze eficient.
Apa de gură după periaj face mai mult rău decât bine
Asta înseamnă că nu există apă de gură după periaj – ar putea face mai mult rău decât bine și este mult mai bine să o folosești la jumătatea zilei. Și să nu ții periuța de dinți sub robinet mai mult de o secundă.
Dar dacă nu poți să te speli pe dinți dacă nu treci periuța de dinți pe sub apa de la robinet, nu-ți face griji, nu o să-ți distrugi dinții.
De asemenea, este esențial să vă asigurați că nu utilizați acea clătire a periuței de dinți ca o modalitate de a repara perii prea tari (dacă sunt prea aspri, obțineți o perie cu peri mai moi) sau pentru a evita bacteriile rămase pe periuța de dinți atunci când a fost în baie toată noaptea. Cel mai bun mod a-ți păstra periuța de dinți curată este un capac special pentru periuță și înlocuirea regulată a capului acesteia.
Sursă text: Click.ro