Titan - singurul corp ceresc care are mări şi oceane pe suprafaţa sa
Titan are propria atmosferă, chiar dacă e una nu foarte densă și e singura lună din sistemul nostru solar care are la suprafață substanțe lichide, printre care și apă. De asemnea, Titan este cea mai mare lună a planetei Saturn.
Pentru a-ți face o idee, Titan este a doua cea mai mare lună din sistemul solar, este mai mare chiar și decât satelitul nostru natural și chiar decât planeta Mercur.
În plus, este și foarte ospitalieră. Și mai are încă o caracteristică care o să te surprindă: are un câmp gravitațional foarte redus, ceea ce înseamnă că dacă pe Pământ cântărești 70 de kilograme, pe Titan ai avea doar zece kilograme.
Nu există furtuni de nisip pe Titan
Spre deosebire de Planeta Roșie, pe luna lui Saturn nu s-au observat până acum furtuni de nisip. Însă, în cazul unei posibile vieți pe Titan ar exista și câteva dezavantaje, cum ar fi că nu poți să înnoți în lacurile sale. Iată care este explicația.
Ei bine, nu poți să înnoți în lacurile de metan de pe Titan pentru că te vei duce extrem de rapid la fund, indiferent cât de greu te consideri sau cât de flotabil ai încerca să fii. Asta pentru că densitatea metanului lichid este mult mai mică decât cea a corpului tău.
Spre deosebire de Marte, Titan are mai multă apă înghețată la suprafață
Titan are aproape întreaga suprafață terestră acoperită cu gheață (apă), care i-ar ajuta pe oameni să producă oxigen, chiar dacă atmosfera lunii lui Saturn e formată din 2% metan și restul din nitrogen. Pe Marte, nici măcar atât nu ai.
Datorită distanței față de Soare și a faptului că primește doar 1% din lumina pe care o avem pe Pământ, suprafața lui Titan este înghețată. Astfel, chiar dacă Titan are o temperatură de -178 grade Celsius, adică mai rece decât cea a planetei Marte, măcar ai mai multă gheață.