Oamenii de știință avertizează, astfel, că fața acționează ca o "oglindă a sănătății", iar rezultatele ar putea indica faptul că unele probleme de sănătate mai profunde sunt asociate cu consumul de alcool de către mamă în timpul sarcinii, relatează Ziarul de Iași.
S-a stabilit de mult timp o legătură între consumul mare de alcool în timpul sarcinii și tulburarea de spectru alcoolic fetal, FASD, care duce la modificări faciale, precum și la probleme de dezvoltare mentală și fizică, potrivit rezultatelor sutudiului.
NHS spune că nu se știe cât de mult alcool, dacă este cazul, poate tolera un făt în condiții de siguranță, deoarece acesta nu poate procesa corect substanța chimică din cauza ficatului nedezvoltat.
Prin urmare, oficialii din domeniul sănătății recomandă femeilor să nu consume deloc alcool în timpul sarcinii pentru a reduce la minimum orice risc.
Fotografiile a peste 3.000 de copii de nouă ani și aproape 2.500 de copii de 13 ani au fost introduse într-un algoritm de inteligență artificială care a identificat 200 de puncte diferite de pe față, cunoscute sub numele de trăsături.
Mamele au fost întrebate cât de mult au băut în timpul și imediat înainte de a rămâne însărcinate, cât de regulat au consumat și până când în timpul sarcinii au consumat alcool.