Un deputat rus vrea să interzică pantofii cu toc înalt

Thursday, 19 June 2014, 19:46, Sursă: REALITATEA.NET

Femeile din Rusia ar putea fi nevoite să opereze în viitorul apropiat o schimbare drastică în stilul lor vestimentar, dacă propunerea unui deputat rus, care vrea să interzică pantofii cu toc înalt, va fi acceptată.

Oleg Miheiev, deputat din partea partidul de centru-stânga Rusia Dreaptă, a trimis o propunere Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, căreia îi solicită să impună producătorilor de pantofi o dimeniune maximală pentru înălţimea tocurilor, dar şi să interzică pantofii cu talpă plată, scrie Mediafax.ro. 

Deputatul rus afirmă că pantofii cu toc înalt, tenişii, espadrilele şi mocasinii sunt periculoşi pentru sănătate.

"Pantofii ar trebui să aibă tocuri de doi până la patru centimetri, sau cinci centimetri maximum", a declarat Oleg Miheiev.

"Efectele negative ale purtării pantofilor foarte înalţi sau a pantofilor plaţi sunt în prezent recunoscute de experţii din lumea întreagă. Este necesar să schimbăm această tendinţă", a adăugat el.

Oleg Miheiev, contactat de AFP, a spus că a dorit să sensibilizeze publicul larg în legătură cu vătămările ce pot fi provocate de purtarea pe o perioadă îndelungată a pantofilor inconfortabili.

Deputatul a mai precizat că a înaintat această propunere deoarece este preocupat de soarta femeilor ruse şi că nu doreşte ca acestea să dezvolte platfus şi alte diformităţi.

"Sunt tinere, pur şi simplu nu se gândesc la astfel de lucruri", a pledat el, adăugând că aproximativ 40% din populaţia rusă suferă de platfus.

"Colegele mele de sex feminin nu mai vorbesc cu mine de o jumătate de zi", a adăugat el, în glumă.

Propunerea a provocat deja o furtună mediatică în Rusia, iar multe doamne şi domnişoare au afirmat că, dacă pantofii cu toc înalt vor fi interzişi, atunci ele vor începe să poarte, deliberat, doar astfel de pantofi.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage