Majoritatea celor care doresc eliminarea unor kg in plus, cauta solutii cat mai rapide, care sa nu le miste niciun muschi si, daca se poate sa le permita consumul tuturor deliciilor culinare care le fac cu ochiul. Evident, acest lucru este aproape imposibil, insa profitand de ocazie, o multime de comercianti au inceput sa ofere produse minune de slabit sau diete care promit imposibilul.
Alaturi de aceste produse, de-a lungul timpului s-au nascut si o serie de mituri, pe care incet, incet, toti cei mai putin informati si le-au insusit si au reusit sa le dea mai departe.
Si totusi care sunt principalele mituri despre slabire si care este adevarul despre acestea:
Slabesti mancand mai putin
Unul dintre cele mai intalnite mituri este cel care promoveaza ideea ca alimentatia saraca duce la slabire. Bazandu-se pe acest lucru, multi oameni se multumesc cu o singura masa pe zi, chiar si aceea foarte saraca. Este dificil ca un corp sa ramana sanatos cu un astfel de regim si in timp apar probleme foarte mari.
Organismul are nevoie de nu mai putin de 5 mese pe zi, pentru a putea functiona corespunzator, iar acestea trebuie sa fie cat mai sumare. Problema apare si in momentul in care cele 5 mese se transforma in festinuri. Pe blogul slabescu.ro se recomanda sa se consume zilnic 3 mese principale si 2 gustari inainte de mese.
Este indicat ca mesele sa aiba valoare nutritiva mare si sa ofere energie. Astfel, mitul care promoveaza alimentatia sarata poate fi declarat in totalitate fals.
Farfuriile mici, solutia unui corp suplu
Un alt mit foarte intalnit este cel prin care farfuriile mici si portiile mai mici de mancare ajuta la slabire. Este cat se poate de adevarat, deoarece farfuriile de dimensiuni mici ofera iluzia ca este suficienta mancare incat sa ne sature. Consumul din farfurii mici este inutil insa, daca optezi pentru mai multe portii la o masa, scopul fiind doar unul psihologic. Asadar, este un mit real, insa nu farfuria duce la slabire, ci cantitatea si calitatea mancarii.
Carbohidratii, un 'bau-bau' pentru suplete
Al 3-lea mit este cel care vizeaza carbohidratii. Pentru o multime de oameni care doresc sa slabeasca, carbohidratii sunt adevarati dusmani. Orice masa este buna, atata vreme cat nu ii contine. Este un mit pe jumatate adevarat, deoarece o buna parte din carbohidrati sunt indispensabili corpului. Acestia sunt sursa principala de energie iar lipsa lor poate sa duca la o multime de probleme de sanatate.
Adevarata problema in ceea ce ii priveste apare in momentul in care regimul alimentar este bazat pe carbohidrati precum zaharul sau fructoza. Acestea nu au nicio valoare nutritiva si conduc la depunerea de grasime si la un puternic dezechilibru a nivelului de zahar din sange.
Carbohidratii complecsi in schimb, sunt cat se poate de sanatosi, oferind energie si contribuind serios la digestia de zi cu zi. Acestia sunt reprezentati de cereale precum graul si orezul si este esential sa fie consumati frecvent.
Dietele drastice, o solutie de compromis
Continuam cu al 4-lea mit, care consta in ideea ca dietele restrictive au o rata de succes foarte mare. Este vorba despre dietele care presupun consumul unor alimente fara gust, preparate, de regula, prin fierbere.
Este cat se poate de adevarat ca aceste diete pot fi eficiente pe termen scurt, insa pe termen lung corpul poate reactiona neplacut la reducerea drastica de calorii. Dr Oz este de parere ca majoritatea oamenilor nu pot urma o astfel de dieta, renuntand dupa doar cateva zile si acumuland inapoi toate kilogramele pierdute.
Chiar si persoanele care au ambitia de a duce o astfel de dieta la bun sfarsit, sarbatoresc incheierea ei cu mese foarte bogate care pot contribui la dereglarea intregului organism.
Super alimentele te ajuta sa slabesti fara efort
In ultima vreme a aparut mirajul unor super alimente, cum ar fi fructele Goji, care te ajuta sa slabesti cateva kg pe saptamana fara niciun efort major. Din pacate pentru visatori, aceste alimente trebuie sa fie insotite si de un regim de viata cat mai bine organizat si cat mai sanatos. Consumul de goji alaturi de 2-3 prajituri, o ciocolata, prajeli si sucuri acidulate, nu va avea niciun efect, ba chiar va duce la un dezastru, tradus in cateva kg in plus.
Abdomenele te scapa de burta
Primul exercitiu fizic la care se gandesc cei care vor sa scape de burta, este reprezentat de abdomene. Este o adevarata traditie pentru cei care se antreneaza acasa sa faca abdomene, in speranta ca slabesc. Rolul abdomenelor insa, este acela de a dezvolta musculatura abdomenului, deci poate sa creasca dimensiunule vizuale ale burticii. Astfel, daca vrei cu adevarat sa slabesti cu ajutorul sportului, pe langa abdomene trebuie sa introduci si cel putin 30 de minute de exercitii aerobe.
Cum slabesti, totusi?
Daca vrei cu adevarat sa slabesti, singura solutie este sa iti schimbi in totalitate stilul de viata. Uita de infometare, uita de diete cu rezultate rapide si uita de pastile minune. Pentru a slabi, Slabescu iti recomanda sa urmezi urmatoarele recomandari:
Sa renunti la tot ceea ce inseamna zahar, la sucuri acidulate si la alcool;
- Sa eviti pe cat posibil alimentele prajite in ulei;
- Sa iti faci un program cat mai bine pus la punct, care sa implice 3 mese pe zi, 2 gustari si sport;
- Sa ai rabdare. O slabire sanatoasa presupune eliminarea unui kg pe saptamana. Asadar, daca vrei sa slabesti peste 10 kg, trebuie sa ai rabdare cel putin 2 luni;
- Sa iti construiesti un regim de care te poti tine toata viata. Regimul sanatos nu trebuie sa fie doar subiectul unei cure de slabire. Acesta trebuie sa fie parte din rutina zilnica, pentru tot restul vietii tale, asadar, daca incepi sa slabesti, gaseste o solutie care sa tina pe termen nelimitat.