Oamenii de știință au vrut să demonstreze faptul că nu doar oamenii sunt cei care reușesc să recurgă la minciună în anumite situații, ci și animalele. Printre acestea se numără și pisicile, acestea fiind unele dintre cele mai întâlnite necuvântătoare în curțile și casele oamenilor.
Pisicile, unele dintre animalele care reușesc să „mintă”
Greg Bryant, cercetător în științe cognitive la UCLA, specializat în comunicarea și comportamentul social al animalelor, în urma unui studiu pe care l-a realizat, a menționat faptul că biologii fac diferența între minciuna funcțională și cea intenționată.
Astfel, acesta explică cum animalele reușesc să îi înșele pe alții, însă fac acest lucru într-un mod inconștient și involuntar.
„Ideea este că, uneori, animalele pot acționa într-un mod care, din punct de vedere funcțional, îi înșală pe ceilalți, dar nu sunt conștiente de acest lucru și nici nu au intenția de a face acest lucru”, a explicat cercetătorul Greg Bryant, potrivit Discover Magazine.
Cu siguranță anumite comportamente ale pisicilor nu pot fi trecute cu vederea, mai ales atunci când locuiești cu ele în aceeași casă. Deși comportamentul lor poate semnala ceva bizar, adevărul este că se pricep să disimuleze adevărul și să dea dovadă de un comportament ireproșabil, mai ales când știu că au făcut ceva greșit.
Câinii pot „adulmeca” minciuna
În timp ce pisicile sunt înzestrate cu darul ,,disimulării”, câinii pot depista cu ușurință oamenii care mint. Acest lucru a fost realizat în urma unui studiu efectuat de către o chipă de cercetători de la Universitatea din Viena. Oamenii de știință au rămas surprinși să observe capabilitatea câinilor de a recunoaște un mincinos.
Sursă text: Click.ro